Lycra & neopreen

Producten 1-24 van 422

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 422

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lycra shirt kopen

Ben jij opzoek naar een Lycra of een neopreen shirt? Bekijk en lees hier de eigenschappen van een neopreen en lycra shirt. 

Verschil tussen een Neopreen en Lycra shirt 

Een veelvoorkomende denkfout is dat je een lycrashirt onder een wetsuit draagt voor extra warmte. Fout. Een lycra zorgt juist voor afkoeling onder je surfpak. Een neopreen shirt daarin tegen kan wel voldoen aan extra warmte. Een lycra shirt onder je surfpak is hooguit prettiger voor het gevoel. Een lycra is bedoeld als bescherming tegen de zon. Alle lycra's bij Telstar Surf hebben een UV bestendige label aan de binnenzijde van de lycra staan. Gebruik daarom een lycra t-shirt als je opzoek bent naar protectie tegen de zon. Vooral op het water is de UV straling nog slechter voor de huid. Golfsurfers gebruiken een lycra voornamelijk om irritatie op de borst van het board te voorkomen. 

Een neopreen shirt kun je op twee manieren gebruiken. Onder je surfpak geeft het extra warmte. Daarnaast kan je het ook gebruiken tijdens een zomerse dag of voor op vakanties naar bijvoorbeeld Brazilie of Curacao. Een neopreen shirt geeft net wat extra warmte in vergelijking met een lycra of het varen met een blote bast. Op die manier kun je in je neopreen shirt surfen in plaats van je complete wetsuit. Dit is vaak te warm.

Waar op letten bij de aanschaf van een lycra of neopreen T-shirt

Maat: De verkeerde maat T-Shirt kan veel invloed hebben op je prestaties op het water. Een te groot of te klein shirt kan namelijk erg vervelend aanvoelen of zelfs in de weg zitten. Daarom raden wij je aan om het T-shirt of in de Telstar Surf shop te passen of voorzichtig thuis om vervelende situaties te voorkomen.

Warmte: Bij het kopen van een neopreen T-shirt zal de warmte een leidende factor spelen bij het uitkiezen. Er zijn verschillende diktes neopreen shirts waar uit gekozen kan worden waardoor er voor iedereen wat wils is. Ga je met fris weer watersporten? Kies dan een dikker neopreen T-Shirt. Ga je met wat warmer weer varen? Trek dan een wat dunner neopreen T-Shirt aan voor optimale beleving.

Kleur: De kleur van je lycra of neopreen T-Shirt kan voor sommige mensen ook nog een factor spelen. Er zijn verschillende kleuren beschikbaar. Van heel veel tot heel donker, bij Telstar Surf ligt het allemaal!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.