Windsurf vinnen

Windsurf vinnen kopen - Telstar Surf

Een windsurf vin is een belangrijk onderdeel van je set. De vinnen dienen onder het board geplaatst te worden en zorgen ervoor dat jij je board onder controle kan houden en kan besturen. Er zijn verschillende soorten vormen vinnen, hierover leggen we je wat meer uit.

Soorten vormen vinnen

Lange vin: Een lange vin onder je board zorgt ervoor dat je sneller in planee komt, dit kan handig zijn bij een wedstrijd. Ook is het makkelijker up-wind varen met een lange vin.

Korte vin: Een korte vin onder je board is handig als je in overpowerde condities windsurft. Ook als je wilt gijpen is een korte vin erg fijn.

Dikke vin: Een dikkere vin zorgt ervoor dat je meer uit het water wordt gelift. Een hogere lift zorgt ervoor dat je sneller in planee komt waardoor je eerder weg bent.

Dunne vin: Een dunnere vin onder je board heeft minder weerstand waardoor je een hogere topsnelheid kan behalen.

Rechte vin: Een rechte vin gaat makkelijker door het water waardoor je hoge snelheden kan behalen.

Kromme vin: Een kromme vin onder je windsurfboard zorgt voor een soepelere gijp.

Naast de vorm heeft elk board zijn eigen box. Let hier dus goed op! Bij elk board van 2019+ staat op de Telstar Surf website of er een Tuttlebox, DeepTuttlebox, Slotbox, US-Box, Foilbox, of een Trimbox op het board zit.

Als je nog meer vragen hebt over de windsurfvinnen kan je altijd contact opnemen of langs komen bij Telstar Surf!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.