Impact vesten

Impact vesten

Impact vesten kopen

Impact vesten zijn gemaakt om de wind- en kitesurfers te beschermen tegen harde klappen op het water. Met het gebruik van een impact vest is letsel gelimiteerd. De impact vesten hebben overigens weinig tot geen drijfvermogen in tegenstelling tot de drijfvesten.

Waar op letten bij de aanschaf van een impact vest

Geslacht: Er zijn impact vesten voor mannen en vrouwen, let daarom goed op dat je niet een impact vest van het andere geslacht koopt! Dit kan niet comfortabel aanvoelen waardoor je prestaties op het water ook minder zullen zijn.

Type: Er zijn twee types impactvesten, sommige impactvesten zijn langer waardoor het moeilijker is om je trapeze optimaal te kunnen gebruiken. Een voordeel van de langere impactvesten is dat ze meer bescherming bieden over je gehele torso. Er zijn ook kortere impactvesten waarbij het trapeze gebruik makkelijker is. Een nadeel van deze impactvesten is dat ze niet bescherming over je gehele torso bieden.

Maat: De maat van een impact vest kan veel invloed hebben op je performance. Om de juiste maat te kiezen kan je langskomen bij de Telstar Surf shop of kan je de vesten zelf uitproberen.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.