Impact vesten

Impact vesten kopen

Ben jij opzoek naar een impact vest voor tijdens het kite, wakeboarden en / of windsurfen? Bekijk en lees hier waar je op moet letten bij het aanschaffen van een impact vets. Impact vesten zijn gemaakt voor zowel de wind- en kitesurfers of wakeboarders. De impact vesten beschermen je tegen harde klappen op het water. Met het gebruik van een impact vest is letsel gelimiteerd. De impact vesten hebben overigens weinig tot geen drijfvermogen in tegenstelling tot de drijfvesten.

Het kopen van een impact vest

Het aller belangrijkste om op te letten is waarvoor je de impactvesten gaat gebruiken. Impact vesten voor wakeboarders zijn zeker anders dan de impact vesten voor kiters. Het grote verschil zit hem in de bescherming. De bescherming van een impact vest voor wakeboards loopt verder door naar beneden. Bij een kite-windsurf impact vest kan dat niet vanwege dat er nog een trapeze overheen moet vallen. Vandaar dat de surf impactvest vooral is gericht op de ribben, waarbij een wakeboardvest nog iets verder doorloopt naar beneden. 

Type: Er zijn twee types impactvesten, sommige impactvesten zijn langer waardoor het moeilijker is om je trapeze optimaal te kunnen gebruiken. Een voordeel van de langere impactvesten is dat ze meer bescherming bieden over je gehele torso. Er zijn ook kortere impactvesten waarbij het trapeze gebruik makkelijker is. Een nadeel van deze impactvesten is dat ze niet bescherming over je gehele torso bieden.

Maat: De maat van een impact vest kan veel invloed hebben op je performance. Om de juiste maat te kiezen kan je langskomen bij de Telstar Surf shop of kan je de vesten zelf uitproberen.

Geslacht: Er zijn impact vesten voor mannen en vrouwen, let daarom goed op dat je niet een impact vest van het andere geslacht koopt! Dit kan niet comfortabel aanvoelen waardoor je prestaties op het water ook minder zullen zijn.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.