Kite & windsurf vesten

Kite & windsurf vesten kopen

Ben jij opzoek naar een kite- of windsurf vest? Iedereen herkent het wel, je bent net lekker bezig maakt veel snelheid en in ene krijg je een spin-out. Voor je het weet maak je een klap en lig je op het water. In eerste instantie heb je het idee dat het wel gaat. Maar wanneer je thuis na het kite of windsurfen weer lekker thuis op de bank ligt heb je toch last van je ribben. Je hebt zo'n harde klap gemaakt op het water of op je giek dat je ribben het zwaar te voorduren hebben gehad. Om deze klap op te vangen is zijn er impactvesten op de markt gekomen. Impactvesten zullen je beschermen als je een keer een flinke smakkerd op het water maakt of op een windsurfgiek. Een ongelukje ligt in een klein hoekje dus je kan maar beter voorkomen dan genezen!

Waar op letten bij de aanschaf van een wind- en kitesurf impact vest

Type: Er zijn twee verschillende types impactvesten. Een van die twee is de lange versie waarmee het moeilijker is om je trapeze te gebruiken. Een voordeel van de langere impactvesten is dat ze meer bescherming over je gehele bovenlichaam bieden. Er zijn ook korte impactvesten waarbij het trapeze gebruik gemakkelijker is. Een nadeel van deze impactvesten is dat ze niet je gehele bovenlichaam beschermen.

Geslacht: Er zijn impact vesten voor vrouwen en voor mannen. Let daarom goed op dat je niet een impact vest van het andere geslacht koopt! Dit kan niet comfortabel aanvoelen waardoor je prestaties en plezier op het water ook minder zullen zijn.

Maat: De maat van een impact vest kan veel invloed hebben op je prestaties. Om de juiste maat te kiezen kan je langskomen bij de Telstar Surf shop of kan je de vesten zelf thuis uitproberen.

Ook heeft Telstar Surf een groot assortiment impactvesten voor wakeboarders. Bekijk het aanbod onder de kop wakeboard vesten

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.