Kneeboards

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Kneeboard kopen

Wellicht heb jij al enige ervaring met kneeboarden of weet je wel helemaal niet wat de sport inhoudt. Kom hieronder alles te weten over een kneeboard! Met een kneeboard zit je op je knieën en zit het kneeboard vast met een lijn aan bijvoorbeeld een boot of de kabel van de wakeboard baan. Vervolgens gaat de boot varen en wordt jij meegetrokken en kun je toffe trucs uitvoeren! Wat is er mooier dan op de zonnige dagen over het water te ‘vliegen’? Niets toch? Neem dan een kijkje naar onze kneeboards?

Het is wel belangrijk om goed voorbereid en veilig het water op te gaan! Wij raden dan ook aan om altijd een zwemvest of impact vest aan te trekken. Telstar Surf verkoopt onder andere zwemvesten en impact vesten van de merken ION, Mystic, Duotone en Brunotti.

Het doel van een kneeboard 

Het doel van een kneeboard is om zo lang mogelijk overeind te blijven op het water. Zoals eerder werd uitgelegd, zit je door middel van een band vast met je knieën op het kneeboard. Het board zit vast aan een boot of kabelbaan, door middel van een lijn. Vervolgens wordt je vooruit getrokken door de boot of kabel. 

Als je voor het eerst het water op gaat met een kneeboard, zul je merken dat je balans nodig hebt om niet in het water te vallen. Het is dus erg belangrijk om regelmatig te oefenen en een goede balans te vinden! Als je eenmaal die goede balans hebt gevonden, kun je toffe trucs gaan oefenen.

Wat is het verschil tussen kneeboarden en wakeboarden?

Het grootste verschil tussen kneeboarden en wakeboarden is dat je een stuk lager op het water zit vergeleken met wakeboarden. Dat komt natuurlijk doordat je met je knieën op het board zit i.p.v. dat je staat op het board. Het voordeel hiervan is dat het gemakkelijker is om je evenwicht te bewaren. Daarnaast is een kneeboard breder vergeleken een wakeboard, waardoor je sneller je balans onder controle zult hebben.

Met kneeboarden is de start eenvoudiger dan met een wakeboard, hier kan iedereen gebruik van maken en is daarom een super leuke watersport voor jong en oud! Kinderen kunnen hiermee beginnen en als ze na verloop van tijd goed kunnen kneeboarden, kunnen ze overstappen naar bijvoorbeeld wakeboarden of waterskiën.

Soorten kneeboards

Kneeboards bestaan in allerlei verschillende soorten en maten. Je hebt een board voor beginners, maar natuurlijk ook voor gevorderden! Hieronder worden een aantal categorieën toegelicht op basis van ons advies, maar kies uiteindelijk een kneeboard waar jij je fijn bij voelt!

Basic kneeboard

Een basic kneeboard is voorzien van starthaak, waardoor je makkelijker kunt leren kneeboarden. Maar wat is een starthaak precies? De kneeboard handle plaats je achter de starthaak, hierdoor zijn je handen vrij bij de start uit het water. Eenmaal aan het varen dan kun je de handle uit de starthaak halen en in je handen houden. Een basic board wordt dan ook zeker aangeraden om aan te schaffen als je de watersport voor het eerst gaat beoefenen. Een basic board is dikker, waardoor het board niet heel ‘agressief’ reageert. Hierdoor kun je goed je balans onder controle krijgen en de basis van kneeboarden leren. 

High end kneeboard

Een high end kneeboard is niet voorzien van een starthaak, maar hebben daarentegen een beter knieband en een comfortabeler kniebed. Deze kniebedding heb je nodig als je bijvoorbeeld over de wake zult springen.
Een high end board wordt aangeraden als je al enige ervaring hebt met kneeboarden. Ook zijn deze kneeboards gemaakt van een ander materiaal, dat inhoudt dat ze sterker en dunner zijn. Doordat het board dunner is, reageert het kneeboard ‘agressiever’, maar kun je meer snelheid maken richting de golven en makkelijker een truc uitvoeren. De kneeboards hebben minder weerstand, waardoor je beter kunt draaien!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.