Kneeboards

Kneeboards

KNEEBOARD KOPEN

Ben jij op zoek naar een kneeboard? Bij Telstar Surf helpen we je graag verder, lees hieronder waar je op moet letten bij het kopen van een kneeboard.

Met een kneeboard zit je op je knieën en zit het kneeboard vast met een lijn aan bijvoorbeeld een boot of kabel van een wakeboard baan. Vervolgens gaat de boot varen en wordt jij meegetrokken en kun je toffe trucs uitvoeren! Wat is er mooier dan op de zonnige dagen over het water te vliegen?

Het is belangrijk om goed voorbereid en veilig het water op te gaan! Wij raden dan ook aan om altijd een zwemvest of impact vest te dragen. Telstar Surf verkoopt A-kwaliteits kneeboard zwemvesten en impact vesten van onder andere ION, Mystic, Duotone en Brunotti.

HET DOEL VAN EEN KNEEBOARD

Het doel van een kneeboard is om zo lang mogelijk overeind te blijven op het water. Zoals eerder werd uitgelegd, zit je door middel van een band vast met je knieën op het kneeboard. Het board wordt voortgetrokken door een boot of kabelbaan. 

Als je voor het eerst het water op gaat met een kneeboard, zul je merken dat je balans nodig hebt om niet in het water te vallen. Het is dus erg belangrijk om regelmatig te oefenen en een goede balans te vinden! Als je dit eenmaal onder de knie hebt kun je toffe trucs gaan oefenen. En mocht je thuis je balans willen oefenen, dan kan dat met een balance board.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN KNEEBOARDEN EN WAKEBOARDEN?

Het grootste verschil tussen kneeboarden en wakeboarden is dat je een stuk lager op het water zit in vergelijking met wakeboarden. Dat komt natuurlijk doordat je op het board zit i.p.v. staat. Het voordeel hiervan is dat het gemakkelijker is om je evenwicht te bewaren. Daarnaast is een kneeboard breder dan een wakeboard, waardoor je sneller je balans onder controle zult krijgen.

Met kneeboarden is de start eenvoudiger dan met een wakeboard. Hierdoor kan iedereen de start makkelijk leren en is het dus een super leuke watersport voor jong en oud! Het is een uitstekende voorbereiding wanneer de stap naar wakeboarden of waterskiën nog te groot is.

VERSCHILLENDE SOORTEN KNEEBOARDS

Kneeboards bestaan in allerlei verschillende soorten en maten. Je hebt een board voor beginners, maar natuurlijk ook voor gevorderden. Hieronder leggen we je de  verschillen uit op basis van ons advies, maar kies uiteindelijk een kneeboard waar jij je fijn bij voelt!

KNEEBOARD VOOR BEGINNERS

Een beginners kneeboard is voorzien van een starthaak, waardoor je makkelijker kunt leren kneeboarden. Maar wat is een starthaak precies? De kneeboard handle plaats je achter de starthaak, hierdoor zijn je handen vrij bij de start uit het water. Eenmaal aan het varen dan kun je de handle uit de starthaak halen en in je handen houden. Een beginners board wordt ook wel een basic board genoemd. Dit type is dan ook zeker aan te raden als je de watersport voor het eerst gaat beoefenen. Een basic board is dikker, waardoor het board niet heel ‘agressief’ reageert. Hierdoor kun je goed je balans onder controle krijgen en de basis van kneeboarden leren.

KNEEBOARD VOOR GEVORDERDEN

Een kneeboard voor gevorderden is niet voorzien van een starthaak. In plaats daarvan hebben ze een betere knieband en een comfortabeler kniebed. Deze kniebedding heb je nodig als je bijvoorbeeld over de wake zult springen en land.

Een high end board wordt aangeraden als je al enige ervaring hebt met kneeboarden. Ook zijn deze kneeboards gemaakt van een ander materiaal, dat houdt in dat ze sterker en dunner zijn. Doordat het board dunner is, reageert het kneeboard ‘agressiever’ en kun je meer snelheid maken richting de golven. Dit resulteert er weer in dat het maken van trucjes je eenvoudiger af gaat. Verder hebben deze kneeboards minder weerstand waardoor je beter kunt draaien!

HULP BIJ HET KOPEN VAN EEN KNEEBOARD

Kom je er niet helemaal lekker uit of heb je vragen over een van onze kneeboards? Neem dan contact met ons per e-mail of telefoon. Ook ben je altijd van harte welkom in onze shop waar je onder het genot van een bakje koffie deskundig advies krijgt.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. 110980_1.jpg
  Connelly Mirage Kneeboard
  € 189,99
 2. 110981_1.jpg
  Connelly Theory Kneeboard
  € 199,99
 3. 6020110012_1.jpg
  O'brien Radica
  € 179,99
per pagina

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.