Golfsurfboards

Golfsurfboards

Golfsurfboard kopen 

Zoek jij golfsurf materiaal? Dan ben jij bij Telstar Surf aan het juiste adres! Met een mooi assortiment zit er voor iedereen wat tussen. Van golfsurfboards tot surfboard leaches en surfboard wax, je vindt het bij Telstar Surf. Je kunt bij ons je golfsurfboard en bijhorende accessoires online bestellen, uiteraard ben je ook van harte welkom in onze surfshop!

Golfsurfboard kiezen 

Voordat je een golfsurfboard gaat kopen zijn er een aantal vragen die je aan jezelf kan stellen om zo tot een juiste keuze te komen. Denk bijvoorbeeld aan: wat is mijn niveau, welke maat board heb ik nodig, van welk materiaal moet mijn surfboard zijn, welke vorm board past bij mij en welke vinnen passen er onder mijn board? Hieronder leggen wij het een en ander uit over golfsurfboards zodat het voor jou gemakkelijker wordt om een keuze te maken!

Welke maat golfsurfplank? 

Het volume van een board wordt in het aantal liters weergegeven. Dit geeft aan hoeveel drijfvermogen een board heeft. Als je net begint met golfsurfen is het dan ook lekker om een board te kiezen met veel volume. Het board zal stabieler zijn en er op staan gaat makkelijker. De grootte van de golfsurfplank wordt aangeduid in feet en inches. Ben jij uit je beginnersboard gegroeid en toe aan de volgende stap? Probeer dan een board met wat minder volume. Deze boards zijn minder stabiel maar wel wendbaarder waardoor het maken van bochten makkelijker zal zijn.

Golfsurfboard shapes

 • Beginners: Voor een beginner is een Mini Malibu shape ideaal. Deze golfsurf boards hebben veel volume, zijn vergevingsgezind, gemakkelijk te sturen en erg stabiel. Hierdoor leer jij binnen no time golfsurfen! Toe aan net een stapje extra? Kijk dan naar een Fish shaped board. Met zijn speelse karakter en zijn toch hoge volume zijn deze boards de ideale overgang naar de gevorderde categorie!
 • Gevorderd: Een Hybrid board is de perfecte stap na een board uit de beginners categorie. Deze boards presteren beter in wat grotere golven, zijn speels en door het hoge volume toch toegankelijk.
 • Pro: Heb jij al heel wat jaartjes op je boardje gespendeerd? Dan is een shortboard wellicht interessant. Deze boards zijn enorm wendbaar en hebben weinig volume. Daarnaast is een longboard ook geen verkeerde keuze voor ervaren surfers. De boards beschikken over veel volume, bieden de ruimte om heen en weer te bewegen en eenmaal op gang bieden ze de mogelijkheid om ontspannen te cruisen.

Golfsurfboard nose 

Wanneer je naar verschillende golfsurfboards kijkt zal het je opvallen dat deze uitgerust zijn met verschillende nose shapes. Dit betekend dat de neus van de golfsurfplank verschillende vormen kan hebben. De vormen die mogelijk zijn zijn: rond, spits en puntig. De punt van de golfsurfplank bepaald de wendbaarheid en het drijfvermogen van je plank.

 • Beginners: Aangeraden wordt om voor een ronde neus te gaan. Door het extra drijfvermogen in de neus ga jij stabiel over de golven en gaat peddelen eenvoudiger.
 • Gevorderd: Heb jij al heel wat golven gepakt en ben jij klaar voor de volgende stap? Een puntige neus is dan ideaal. Dit zorgt voor een mooi evenwicht tussen wendbaarheid en drijfvermogen.
 • Pro: Tot slot hebben we nog boards met een spitse neus. Deze zijn ontworpen voor de surfers met veel ervaring. Door de smalle outline van het board heeft deze minder drijfvermogen. Hiervoor krijg je terug dat het board zeer speels is en direct aanvoelt.

Golfsurfboard tail

Golfsurfboards zijn uitgerust met verschillende tails. Een tail beïnvloed de wendbaarheid, speelsheid, controle en snelheid van je board en speelt daardoor een grote rol tijdens het oriëntatie proces. Een aantal bekende tails zijn: Square, Squash, Swallow, Round, Pin, Rounded Pin en Diamond. Hieronder lees je meer over de kenmerken per tail.

 • Square Tail: Speels board voor scherpe en agressieve bochten.
 • Squash Tail: Ideale combinatie tussen wendbaarheid en stabiliteit.
 • Swallow Tail: Top tail voor scherpe, krachtige, bochten in zowel grote als kleinere golven.
 • Rounded Tail: De perfecte tail voor steile en rappe golven. Super wendbaar maar niet erg stabiel.
 • Pin Tail: Voor wanneer je wil surfen op grote golven. Perfect voor snelheid en controle.
 • Rounded Pin Tail: Voor het maken van lange bochten perfect! Daarnaast ideaal om je hoge snelheid mee te behouden.
 • Diamond Tail: Perfecte Tail voor snelheid en erg wendbaar.

Materiaal golfsurfboard

Wanneer je een golfsurfboard wil gaan kopen komt wellicht de vraag voorbij: van welk materiaal is een golfsurfplank gemaakt en zit hier verschil in? Het korte antwoord is: ja, hier zit verschil in. Het uitgebreide antwoord is iets ingewikkelder. Hieronder leggen wij uit welke verschillende materialen er zijn en waar je op kan letten.

 • PU/Polyester: Dit is een constructie die al jaren wordt gebruikt en is qua prijs-kwaliteitverhouding ideaal. Schades moeten direct verholpen worden want anders kan dit materiaal water in zich opnemen.
 • EPS Epoxy: Deze afwerking is sterker dan de polyester boards. Daarnaast hebben deze boards meer drijfvermogen en zijn ze vaak uitgerust met een waterafstotende kern.
 • Eco Impacto: Deze golfsurfboards zijn milieuvriendelijk. Daarnaast zijn ze erg robuust en wordt bij schade geen water aangetrokken waardoor je je sessie kan afmaken.
 • Soft top: Ideaal voor beginners. Door de zachte schuimlaag en de met EPS Epoxy vergelijkbare features is dit het ideale materiaal om mee te starten.
 • Future Flex: gepatenteerd door Hydenshapes, dus niet te vinden bij andere merken. Dit materiaal is ideaal voor de gemiddelde/gevorderde surfer en zorgt voor een wendbaar en snel surfboard.
 • TET: Dit materiaal is lichtgewicht en erg duurzaam en is alleen te vinden bij Torq-golfsurfboards. Het is een high-end constructie, voornamelijk bedoeld voor de ervaren surfers.

Golfsurf vin opstelling 

Wanneer je naar de onderkant van surfboards kijkt zal je zien dat boards zijn uitgerust met verschillende vin slots. Mogelijke vin-opstellingen zijn: Enkele vin, Twin, Thruster, Quad en Five Fin. Hieronder lees je kort wat de verschillen zijn.

 • Enkele Vin: Ideaal voor longboards. Zorgt voor stabiliteit en is koersvast tijdens het golfsurfen.
 • Twin: Meestal gemonteerd op fishboards. Een Twinvin is speels en snel, ook op langzame golven.
 • Truster: Dit is een setup met drie vinnen en wordt op de meeste surfboards gemonteerd. Het is de ideale combinatie tussen snelheid, stabiliteit en wendbaarheid. Je kan hier bijna alle golven mee trotseren!
 • Quad: Werkt beter in grotere golven dan de Twin vin. Je levert wel in op het gebied van wendbaarheid.
 • Five Fin: Ideaal als jij op zoek bent naar een veelzijdige setup. Met deze Fin combinatie kun jij je board surfen als een Twin, Truster en Quad Fin golfsurfboard. Daarnaast kan je ook nog de grootte van de vinnen wisselen voor nog meer variatie.

Welke maat vinnen voor mijn golfsurfplank? 

Voordat je vinnen aanschaft is het belangrijk te checken welke vinbox er op jouw surfplank zit. Dit bepaald welke vinnen er op jouw surfboard passen. De meest voorkomende vin-systemen zijn: Universal, US Box, Futures, FCS en FCS 2.

Naast de vinbox bepaald je lichaamsgewicht de afmetingen van je vinnen. Hieronder zetten wij op een rijtje welke maat vin er bij je lichaamsgewicht past.

XS

> 55 kg

S

55 kg - 70 kg

M

65 kg - 80 kg 

L

75 kg - 90 kg 

XL

< 85 kg

Overige golfsurf accessoires

Wanneer je gaat golfsurfen zal je merken dat het fijn is om een leash om je enkel te hebben. Wanneer je in het water valt zal je board meegenomen worden door de golven en stroming. Met een enkel leash hou jij je board dicht bij je en stap je gemakkelijk weer op om je volgende golf te pakken!

Advies bij het kopen van golfsurf materiaal

Vind je het nog lastig te bepalen welk surf materiaal je moet aanschaffen? Of heb je nog andere vragen? Dan staan de medewerkers van Telstar Surf met jarenlange ervaring en een berg aan enthousiasme graag voor je klaar! Neem gerust via de mail of telefonisch contact op.

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. 114557_1.jpg
  Sticky Bumps Dewaxit 250 ML remover
  € 10,95
 2. 5077110053_1.jpg
  Mystic Board leash
  € 34,99
 3. 5071110207_1.jpg
  ION Surfboard Core Leash
  € 39,99
 4. 5210300011_1.jpg
  Sticky Bumps Original wax cool
  € 4,00
 5. 5210330002_1.jpg
  Sticky Bumps Original Wax Cold
  € 4,00
 6. 5210300010_1.jpg
  Sticky Bumps Original basecoat
  € 4,00
 7. 5210330003_1.jpg
  Sticky Bumps Original wax warm
  € 4,00
 8. 115247_1.jpg
  North Ankle Leash
  € 49,00
 9. 112774_1.jpg
  Mystic Surf - Leash
  € 39,99
 10. 112775_1.jpg
  Mystic Surf - Leash
  € 42,99
 11. 112776_1.jpg
  Mystic Surf - Leash
  € 42,99
 12. 112777_1.jpg
  Mystic Surf - Leash
  € 42,99
 13. 112778_1.jpg
  Mystic Surf Leash Pro -
  € 42,99
 14. 5077110054_1.jpg
  Mystic Board leash
  € 34,99
 15. 5077110055_1.jpg
  Mystic Board leash
  € 34,99
 16. 5077110059_1.jpg
  Mystic Board leash
  € 37,99
 17. 5210110009_1.jpg
  North Ankle Leash
  € 34,95 Normale prijs € 49,00
 18. 5071110208_1.jpg
  ION Surfboard Core Leash
  € 39,99
 19. 5071110209_1.jpg
  ION Surfboard Tec Leash C
  € 49,99
per pagina

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.