Neopreen & wind jassen

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-24 van 35

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Neopreen & wind jassen kopen

Ben jij opzoek naar een windstopper voor tijdens het windsurfen of kite? Lees hier meer info over het dragen van een windstopper. Neopreen & wind jassen, ook wel windtoppers genoemd, zijn te gebruiken voor, tijdens of na een goede sessie op het water. Wat het verschil is tussen de neopreen en wind jassen leggen wij je hieronder verder uit.

Waarom dragen we een windstopper? 

Op de zomerse dagen zul je veelal geen windstopper of neopreen jas nodig hebben. Als je een goed wetsuit draagt zul je het nagenoeg nooit koud krijgen. In de winter kan dit weleens anders zijn. Een windstopper zorgt ervoor dat de koude wind niet door je wetsuit zal blazen. Het dragen van een windstopper kan daarom aanzienlijk warmer aanvoelen dan alleen een wetsuit.

Neopreen vs wind jassen

Bij het dragen van een neopreen of wind jas moet je rekening houden met de verschillen. Een neopreen jas is, zoals de naam het al zegt, gemaakt van neopreen. De neopreen jassen zijn ideaal voor extra warmte op het water. Neopreen jassen worden bijvoorbeeld gedragen door onze kite en windsurf instructeurs die lange uren achtereen op het water moeten staan. Het grote verschil tussen een neopreen jas en een windjas is dat een neopreen jas een stuk zwaarder is en zwaarder zal aanvoelen dan een wind jas. Als je veel bewegingsvrijheid wil hebben omdat je veel en lange sessies maakt, dan is de wind jas zeker een aanrader. Ben je opzoek naar een jas je nog even extra extra warm houdt tijdens de ijs koude dagen, kijk dan naar een neopreen jas.    

Waar op letten bij de kopen van een neopreen of wind jas

Maat: Voor het kiezen van een goede jas of hoodie raden wij aan om deze van tevoren goed te passen. Een te grote of te kleine jas zal uiteindelijk als niet prettig ervaren worden wat je natuurlijk voorkomen wilt.

Doel: We kunnen onderscheid maken tussen een neopreen of wind jas. Wil je het water op kunnen met de jas? Dan adviseren wij een neopreen jas te kiezen. Als je beschermt wilt blijven tegen de wind? Dan adviseren wij om een wind jas aan te schaffen.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.