Twintip kiteboards

Twintip kiteboard kopen

Wanneer we het hebben over een kiteboard dan gaat het bijna altijd over een twintip kiteboard. Ben jij op zoek naar een nieuw kiteboard? Check dan hier alles wat je moet weten over een twintip kiteboard. Met een ruim assortiment aan verschillende twintip boards ben je er zeker van dat je met het juiste board naar huis gaat! 

Je eerste kiteboard

Twintip kiteboards zijn de meest gebruikte kiteboards. Wanneer je begint met kitesurfen, zal je les krijgen op een twintip. Het eerste board dat je aanschaft, zal ook hoogstwaarschijnlijk een twintip zijn. Het voordeel van een twintip kiteboard is dat het in beide richtingen gevaren kan worden, zonder dat je over hoeft te stappen. Beide kanten van het board zijn namelijk hetzelfde. Op een twintip board zitten meestal twee vinnen voor en twee vinnen achter. Op het board zitten voetstraps, waar je met je voeten in kan haken. Een twintip kiteboard kun je met straps of boots varen.

Tips bij het kopen van een Twintip board 

Het kopen van een kiteboard is nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten bij het aanschaffen van je kiteboard. Het eerste is het model. Je hebt verschillende soorten modellen twintip kiteboards. De één is gemaakt om lekker te freeride (heen en weer varen en springen) het ander is gemaakt om bijvoorbeeld mee te freestyle / wakestylen. Deze boards hebben voornamelijk meer rocker en channels, hele andere eigenschappen dan die van een freeride board. De meeste kiters die beginnen met kite zullen een freeride board of een allround board aanschaffen. Hieronder leggen we exact de verschillende disciplines en modellen uit: 

  • Beginners en freeride twintip kiteboards: Deze twintips zijn de allrounders en leveren maximale comfort in alle omstandigheden, dit type is daardoor erg gewild in Nederland. Lekker zelf bepalen wat je doet. De twintip is vergevingsgezind en ideaal om na je lessen aan te schaffen of om te oefenen met je eerste sprongen en de maximale controle over je board te bemachtigen.
  • Performance freeride / Big Air twintip kiteboards: Soms worden de performance freeride boards door de war gehaald met “standaard” freeride boards. De performance freeride boards zijn freeride boards die meer prestatie gericht zijn. Je kan het eigenlijk zien als een middenweg tussen freeride- en freestyle boards. Zo maak jij te gekke tricks en big airs zonder daarbij comfort te verliezen.
  • Freestyle twintip kiteboards: Doe je niets liever dan de hele dag tricks maken? Dan zijn de freestyle twintips echt iets voor jou! Deze boards worden veelal gevaren met boots, maar je kan ook kiezen voor een setje straps. Het unieke van dit type board is toch echt wel de grip, deze helpt je bij het afzetten op het water zodat je moeiteloos de lucht in schiet en je tricks kan maken.
  • Wakestyle twintip kiteboards: Wakestyle kiteboard is een kiteboard die zich thuis voelt in het kite park en niet bang is voor obstakels en kickers. Een wakestyle kiteboard heeft vaak een flinke rocker en vaar je met boots.
    Unhooked tricks maken met je kite laag boven het water en de adrenaline tot ver over je oren. Dat is waar het allemaal om draait! Vaak zie je wakestylers met boots kiten, dit helpt je om nog harder af te zetten en beter te landen na het maken van de tricks.
  • Lightwind twintip kiteboards: Met weinig wind toch op het water staan? Dan is een lightwind twintip een uitstekende keuze! Het board heeft door zijn grote formaat een stabiel platform. Dit in combinatie met de vlakke rocker zorgt ervoor dat de twintip voor een groot deel contact maakt met het water. Hierdoor maak je lekker veel snelheid en is hoogte lopen eenvoudiger geworden.

Welke maat kiteboard heb ik nodig

Deze keuze is afhankelijk van je niveau en gewicht. Nu we weten welk type twintip we willen moeten we kijken naar een geschikte maat. Tijdens en na je eerste lessen heb je waarschijnlijk op een groot board gevaren welke een grootte heeft van ongeveer 150cm. Dit heeft als voordeel dat een groot board je extra drijfvermogen geeft. Hierdoor kun je gemakkelijker en met minder wind oefenen met kite. Na je lessen lessen zul je waarschijnlijk een board aanschaffen met een afmeting van >142cm. In de regel is het zo; hoe groter je board en kite, hoe sneller je weg bent met weinig wind. Perfect om veel kite uren op het water door te brengen. 

Naarmate je progressie boekt en lekker aan het varen bent, kan je overwegen om een kleiner board aan te schaffen. Waar in het begin een groot board voordelig is, omdat je veel kite uren zult maken, heeft een groot board ook zo zijn nadelen. Hoe harder het gaat waaien hoe meer kracht het kost om je aankanting / rail te houden. Voor mannen, afhankelijk van het gewicht, raden wij een twintip aan tussen de 134 en 140cm. Vrouwen zijn over het algemeen lichter en zullen daarom vaak een maat kleiner pakken.

Vragen of twijfels bij het kopen van je twintip kiteboard?

Twijfel je nog over het type en/of de juiste afmetingen? No worries! Je bent altijd welkom in onze shop, telefonisch of per mail. 

Merken twintip kiteboards

Bij een breed scala aan twintips horen ook een heleboel merken. Deze zijn zorgvuldig uitgekozen door onze specialisten, je vind in onze (online) shop de volgende merken: Brunotti, Cabrinha, Duotone, F-One, Gaastra, Naish, North, Ozone, Core, Peter Lynn & Reedin.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.