Twintip kiteboards

Twintip kiteboard kopen

Ben jij opzoek naar een twintip kiteboard? Bekijk en lees hier alles over Twintip boards. Twintip kiteboards zijn de meest gebruikte kiteboards. Wanneer je begint met kitesurfen, zal je les krijgen op een twintip. Het eerste board dat je aanschaft, zal ook hoogstwaarschijnlijk een twintip zijn. Het voordeel van een twintip kiteboard is dat het in beide richtingen gevaren kan worden, zonder dat je over hoeft te stappen. Beide kanten van het board zijn namelijk hetzelfde. Op een twintip board zitten meestal twee vinnen voor en twee vinnen achter. Op het board zitten voetstraps, waar je met je voeten in kan haken. Een twintip kiteboard kun je met straps of boots varen.

Tips bij het kopen van een Twintip board 

Er zijn een paar dingen waar je op kunt letten bij het aanschaffen van je kiteboard. Het eerste is het model. Je hebt verschillende soorten modellen twintip kiteboards. De één is gemaakt om lekker te freeride (heen en weer varen en springen) het ander is gemaakt om bijvoorbeeld met te freestyle / wakestylen. Deze boards hebben voornamelijk meer rocker en channels, hele andere eigenschappen dan die van een freeride board. De meeste kiters die beginnen met kite zullen een freeride board of een allround board aanschaffen. 

Daarnaast is het van belang om te kijken naar de maat. Elk type kitesurfboard is uitgebracht in verschillende maten. De maat die je kunt kiezen voor het aanschaffen van een kiteboard is sterk afhankelijk van je gewicht en niveau. Tijdens en na je les zul je in eerste instantie met een board van ongeveer 144cm beginnen. Dit heeft als voordeel dat je veel sessies kunt maken met matige windomstandigheden. Hoe groter je board en kite, hoe sneller je weg bent met weinig wind.

Naarmate je goed kunt kite zijn de boardmaten varierent van 134 tot 140 cm voor mannen. Vrouwen zijn over het algemeen lichter en zullen daarom vaak een maat kleiner pakken. 

Vragen of twijfel bij het kopen van je twintip kiteboard? 

Twijfel je nog over de juiste afmetingen? Bij Telstar Surf hebben we een groot assortiment en persoonlijk advies. Twintip kiteboards zijn verkrijgbaar van beginner en allround boards tot hardcore freestyle en freeride boards. Twijfel je welk kiteboard het meest geschikt is voor jouw vaarstijl en niveau? Van directional board tot een foil board. Wij helpen je graag!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.