Kite zittrapeze

Kite zittrapeze kopen

Naast een heuptrapeze kan er ook gekozen worden voor een kite zittrapeze. Er worden veel lessen gegeven met zittrapezes. Zo kiezen sommige beginners er ook voor om te beginnen met een zittrapeze. Een kitesurf zittrapeze zorgt voor wat meer comfort doordat dat de zittrapeze niet omhoog zal kruipen. Zeker wanneer je beginner bent, is dit geval aangezien je dat je kite nog veel boven je hebt staan. 

Voor- en nadelen van een zittrapeze
Tijdens het gebruik van een zittrapeze ligt je zwaartepunt lager en zul je minder weerstand op het water kunnen uitoefenen. Je zult tijdens sprongen bijvoorbeeld merken dat je sneller kunt gaan draaien of dat je met harde windomstandigheden minder eenvoudig je rail kunt houden. Om deze reden kiezen de meeste mensen voor een heuptrapeze. Echter is er wel een uitzondering uiteraard. Als je een heuptrapeze niet lekker vindt zitten of je krijgt rugklachten, kies dan vooral voor comfort en ga voor een kitesurf zittrapze.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.