SDM masten

SDM masten 

SDM staat afgekort voor Standaard Diameter Mast. Deze windsurfmasten zijn de standaard dikte die je verwacht van een windsurf mast. De SDM mast is vaak lichter dan een RDM mast, dit komt doordat de binnenwand van een RDM mast dikker en steviger is om breken te voorkomen. RDM masten worden veelal gebruikt door wave en freestyle windsurfers omdat zij harde klappen maken of ontvangen van golven.

Gebruik van SDM masten

De SDM masten worden vaak gebruikt in de slalom, race en freeride disciplines. Deze disciplines vereisen geen super sterke masten omdat er geen harde klappen op het water gemaakt worden of golven op je inbeuken. Een SDM mast is onderaan dik en wordt steeds dunner naarmate je naar boven gaat. Hierdoor zijn de SDM masten goed te gebruiken op grotere zeilen. De SDM masten zijn in verschillende maten verkrijgbaar, op alle windsurfzeilen is te zien welke maat mast jij nodig hebt voor jouw zeil. Je kan eventueel ook kijken naar de specificatietabellen die bij onze windsurfzeilen staan.

  • Voordelen van SDM masten: uiteraard heeft een SDM mast veel eigenschappen die ten goede komen tijdens het windsurfen. Zo is een voordeel van een SDM mast dat hij over het algemeen lichter is in dezelfde carbon percentage als een RDM mast. SDM is super goed te bevaren met freeride, slalom en race zeilen.
  • Nadelen van SDM masten: SDM masten hebben ook een aantal nadelen ten opzichte van RDM masten, namelijk: RDM is een stuk sterker dan SDM door de dikke binnenwand. De latten van je zeil draaien iets makkelijker om een RDM mast dan bij een SDM mast.

Om je nog meer op weg te helpen hebben wij bij Telstar Surf tips ook een masten wetenschap pagina gemaakt met meer informatie over het kopen van de juiste SDM mast. Voor meer informatie of vragen kan je Telstar Surf altijd E-Mailen of bellen!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.