Wave zeilen

Wave windsurfzeil kopen

Krijg jij al zin om het water op te gaan bij het zien van golven? Dan is wave windsurfen echt iets voor jou! Sprongen maken, keihard varen en het uiterste uit jezelf moeten halen. Daar staat wave windsurfen echt bekend om! De Noordzee bij Nederland is de ideale plek om deze vorm van windsurfen uit te voeren. Omdat Nederland niet extreem hoge golven kent is het ook makkelijk om het wave windsurfen te leren. Ook voor de gevorderde wave windsurfer is de Noordzee een speelse playground waar je niet verveeld zal raken.

Om deze discipline uit te kunnen voeren heb je een sterk zeil nodig die de klappen van de golven op kan vangen. Tegenwoordig zijn de wave zeilen zo sterk dat ze bijna niet te verwoesten zijn in de meest ruige omstandigheden. Wave windsurf zeilen zijn een stuk kleiner dan een gemiddeld windsurfzeil omdat er op zee veel wind staat en je niet overpowered wilt raken tijdens het windsurfen.
Wat de kenmerken van een wave zeil zijn zullen wij je hieronder verder uitleggen.

Kenmerken van wave zeilen

Materialen: Het materiaal wat gebruikt wordt bij wave zeilen is monofilm en zeil stof. Monofilm is een doorzichtige soort plastic wat erg sterk is. Dankzij het monofilm kan je de omgeving goed in de gaten houden om ongelukken te voorkomen. Het zeil stof wordt ook voor de zeilen van zeilboten gebruikt en is erg sterk waardoor de klappen op je zeil minder impact hebben. Ook hebben de wave zeilen X-Ply gekregen dat zorgt voor nog meer stevigheid zodat je zeil niet super snel kapot zal gaan.

Latten: Wave windsurfzeilen hebben over het algemeen 3 of 4 latten. Deze hoeveelheid latten geeft precies genoeg stabiliteit en versteviging aan de wavezeilen zodat het varen in wave of chop comfortabel aanvoelt. Zonder zeillatten zou je zeil in elkaar zakken omdat hij anders geen versteviging heeft.

Merken: Wave windsurfzeilen hebben verschillende merken die allemaal een ander ontwerp hebben. Het ene wave zeil heeft bijvoorbeeld meer spanning of latten dan het andere zeil. Hierdoor zijn er ongelofelijk veel wavezeilen te koop en is het maken van een keuze misschien wat moeilijker gemaakt. Daarom is het lezen van de productomschrijvingen erg belangrijk want hierdoor weet jij precies wat de eigenschappen zijn en waarom het zeil uniek is.

Masten: De Wave windsurfzeilen hebben in vrijwel alle gevallen een RDM mast nodig. De RDM masten zijn sterker en dikker ten opzichte van de SDM masten. Dit komt doordat de RDM masten een dikkere binnenwand hebben. Hierdoor breken de masten niet zo snel tijdens het vallen of bij een golf die hard op je inbeukt. Telstar Surf heeft heel veel masten van verschillende merken en in verschillende maten klaar liggen om in gebruik te nemen. Voor meer advies kan je altijd contact met ons opnemen of langs komen in de shop!

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.