Wave zeilen

Wave zeilen

Producten 25-30 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 25-30 van 30

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wave zeil kopen

Om te surfen in hoge golven, worden er van een zeil specifieke eigenschappen vereist. Afgezien van extreem goede hantering moet wavezeilen ook bomb-proof, voor als je wordt gespoeld door een golf, of als je op je wavezeil valt tijdens een van je radicale manoeuvres.

Soorten wave zeilen

Je kunt grofweg onderscheid maken tussen twee soorten wavezeilen. Er zijn specifieke zeilen voor quad waveboards. Deze wavezeilen hebben de power verder naar achter, in verband met een andere vaarstijl. In veel gevallen zijn het wavezeilen met 3 tot 4 zeillatten. Voor Single truster boards heb je wavezeilen nodig met de powerzone dicht tegen de mast. 

Let bij het kopen van een wavezeil ook op de power in het zeil. Er zijn hele vlakke versies, terwijl er ook wavezeilen zijn met veel power en stabiliteit. Vooral in on-shore omstandigheden bieden power wavezeilen een groot voordeel. Dit geldt overigens ook voor zwaardere wavesurfers. 

In de Telstar surfshop vindt je een groot scala aan wavesails van diverse merken, bijvoorbeeld GA en NeilPryde. Veel van de wavesails op voorraad zijn al opgetuigd, zodat je direct een goede indruk krijgt van het zeil. 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.