Windsurf sets

Windsurfset kopen

Ben jij op zoek naar een compleet windsurfset? Lees hier alles over de door ons samengestelde windsurf sets. 

Voor beginnende windsurfers of herintreders hebben we verschillende windsurfsets samengesteld. Dit zijn windsurf sets die 100% vaarklaar zijn, inclusief alle benodigde accessoires. Onze complete windsurfsets zijn zeer scherp geprijsd en helpen je de eerste stap te zetten. Immers hebben beginnende windsurfers vaak nog geen idee welk materiaal er nodig is om het water op te kunnen. Voor deze mensen heeft Telstar Surf een breed assortiment aan windsurfsets samengesteld.

Alles is zo samengsteld dat alle windsurfmaterialen netjes op elkaar zijn afgestemd. Klaar om het water op te gaan! De windsurfsets zijn er voor de beginnende, familie, herintreders of al meer ervaren windsurfer. Wij nemen je in onderstaande tekst mee in de onderdelen van onze windsurfsets.

Windsurf boards

Voor het windsurfen heb je een aantal onderdelen nodig voordat je het water op kunt gaan. Allereerst natuurlijk een windsurf board. Windsurfboards hebben verschillende volumes, ook wel liters genoemd. Hoe meer volume een board heeft, hoe stabieler hij aanvoelt. Bij weinig wind zal meer volume eenvoudiger en sneller planeren dan een windsurf board met minder volume. Naarmate het harder gaat waaien zal een windsurfboard met minder volume uiteindelijk sneller gaan en meer controle met zich mee brengen.

In onze windsurfsets zitten veelal freeride boards. Freeride boards zijn board om mee te oefenen en mee door te groeien. De freeride boards staan bekend om het lekker heen en weer knallen en een mooie gijp neer te leggen met alle verschillende windomstandigheden. Een freeride windsurfboard is breed inzetbaar en geschikt voor de meeste windsurfers. Het gemiddelde volume van de freeride boards is 135 liter. Dan kun je met een gemiddeld gewicht met bijna alle windomstandigheden prima varen. Het volume kan variëren, afhankelijk van je gewicht of net met welke windomstandigheden je veelal het water op wilt.

Windsurf zeilen

Naast een windsurfboard zul je ook een zeil nodig hebben om het water op te kunnen. Een windsurf zeil kan niet gebruikt worden zonder een mast en een giek, tenzij je een opblaasbaar zeil hebt. Onze complete windsurfsets worden compleet met zeil, mast, giek en accessoires aangeboden.

De maat van het zeil varieert per windsurfer. In de regel: hoe hoger het gewicht en niveau, hoe groter het zeil. Windsurfzeilen voor kinderen varieren tussen 1.5 en 3.5 vierkante meter. Voor volwassen beginnen de maten ongeveer vanaf 4.0 vierkante meter.

Sets voor beginnende windsurfers

Als beginnende windsurfer wil je het windsurfen graag goed onder de knie krijgen. Een wat breder board met veel volume kan daarbij helpen, omdat dit het board erg stabiel maakt. Ook kunnen windsurfboards voor beginners vaak wat beter tegen een stootje door het gebruik van HRS (High Resistance Skin) materiaal.

Wij adviseren beginnende windsurfers met een klein zeil te beginnen. Deze vangen minder wind en zijn erg licht in gewicht. Ook dit biedt meer stabiliteit en maakt het makkelijker om goed te leren windsurfen.

In het kort, wij adviseren beginnende surfers een windsurfset met een relatief breed board met veel volume. En daarbij een wat kleiner windsurfzeil. Zo zul je het windsurfen snel onder de knie krijgen!

Zwaard

Een freeride board kan soms een zwaard bevatten. Vroeger was dit de standaard, tegenwoordig hebben de meeste board geen zwaard meer. De meeste beginner boards hebben nog wel een zwaard. Een zwaard is een grote vin in het midden van het board die ervoor zorgt dat je niet makkelijk afdrijft en eenvoudiger hoogte kunt lopen. Sommige zwaarden zitten standaard in het board waarna je het zwaard in- en uit kunt klappen. Het voordeel van deze zwaarden is dat je naarmate je beter wordt, het zwaard in kunt klappen en wanneer nodig weer uit kan klappen.

Centerfin

Andere windsurfboards hebben een zwaard los van het board, dit wordt een centerfin genoemd. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld meerdere gebruikers heb op het board. De één zal de centerfin toepassen, de ander zal de centerfin nooit nodig hebben en dus verwijderen van het board.

Windsurfset voor herintreders

Herintredende windsurfers hebben vaak al jaren niet meer gewindsurfd. Als na jaren het windsurfbloed weer gaat stromen, vallen ze in de surfshop van de één in de andere verbazing. Deze groep windsurfers pakken het windsurfen meestal weer op met een bepaald type board en zeil. Dit zijn de zogenaamde freeride windsurfsets. Toegankelijke surfboards en zeilen met een breed inzetbereik. Bij Telstar Surf tref je een uitgebreid aanbod van deze windsurfsets in uiteenlopende prijsklassen. 

Complete windsurfset

Bij Telstar Surf zorgen wij ervoor dat een complete windsurfset is voorzien van alle nodige materialen om het water op te gaan. De materialen waaruit onze windsurfsets bestaan zijn:

 • Windsurfboard met benodigde vinnen
 • Windsurfzeil
 • Giek
 • Mast
 • Baseplate
 • Optrekkoord

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Ripper 2020 & Powerkid Rig
  Fanatic Ripper 2020 & Powerkid Rig

  Vanaf € 1.599,00

  Fanatic
 2. Gecko HRS 2021 & Impulse 2020
  Fanatic Gecko HRS 2021 & Impulse 2020

  Vanaf € 1.969,00

  Fanatic
 3. Rocket MTE & Matrix 2021
  Tabou Rocket MTE & Matrix 2021

  Vanaf € 1.999,00

  Tabou
 4. Gecko & Matrix 2021
  Fanatic Gecko & Matrix 2021

  Vanaf € 2.099,00

  Fanatic
 5. Rocket LTD & Hybrid 2021
  Tabou Rocket LTD & Hybrid 2021

  Vanaf € 2.299,00

  Tabou
 6. Rocket LTD & Matrix 2021
  Tabou Rocket LTD & Matrix 2021

  Vanaf € 2.379,00

  Tabou
 7. Rocket MTE & Hybrid 2021
  Tabou Rocket MTE & Hybrid 2021

  Vanaf € 1.813,00

  Tabou
 8. Bullit & GA Hybrid 2021
  Tabou Bullit & GA Hybrid 2021

  Vanaf € 1.849,00

  Tabou
 9. Gecko & GA Hybrid 2021
  Fanatic Gecko & GA Hybrid 2021

  Vanaf € 1.813,00

  Fanatic
 10. Stingray & GA Foil Hybrid 2020
  Fanatic Stingray & GA Foil Hybrid 2020
  € 2.099,00
  Fanatic
 11. Rocket PLUS & S-Pace 2021
  Tabou Rocket PLUS & S-Pace 2021

  Vanaf € 2.899,00

  Tabou

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.