Windsurf sets

Windsurf sets

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Complete windsurfset - Telstar Surf

Ben jij opzoek naar een complete windsurf set? Bekijk en lees hier alles over complete windsurf sets. 
Als beginnende windsurfer of herintreder heb je het geluk dat je een geheel nieuwe set aan kunt schaffen. Dat heb je nou eenmaal nodig om te kunnen starten. Maar welk materiaal kies jij? Telstar verkoopt een aantal complete windsurfsets in de surfshop die zeer scherp geprijsd zijn en die je helpen door de bomen het bos te zien. 

Als beginner heb je vaak nog geen idee welk materiaal er nodig is voor het windsurfen. Voor deze mensen heeft Telstar Surf een breed assortiment aan windsurfsets samengesteld. Zo hoef je niet zelf na te denken over welke windsurfspullen je allemaal nodig hebt of allemaal moet aanschaffen. De samengestelde sets zijn scherp geprijsd! Alles is zo samengevoegd dat alle windsurfmaterialen netjes op elkaar zijn afgestemd. Klaar om het water op te gaan! De windsurfsets zijn voor de beginnende, familie, herintreders of al meer ervaren windsurfer samengesteld. Wij gaan je in onderstaande tekst meenemen naar de verschillende soorten materialen en mogelijkheden binnen het windsurf om voor jou de beste keus te laten maken.

Materiaal

Voor het windsurfen heb je een aantal dingen nodig voordat je het water op kan gaan.
Als eerste hebben we een board nodig. Boards hebben verschillende volumes, ook wel liters genoemd. Hoe meer volume een board heeft, hoe stabieler hij aanvoelt. Bij weinig wind zal meer volume eenvoudiger en sneller planeren dan een board met minder volume. Naarmate het harder gaat waaien zal een board met minder volume uiteindelijk sneller gaan en meer controle met zich mee brengen. In onze windsurfsets zitten veelal freeride boards. Freeride boards zijn board om mee te oefenen en mee door te groeien. De freeride boards staan bekend om het lekker heen en weer knallen en een mooie gijp neer te leggen met alle verschillende windomstandigheden. Een freeride board is breed inzetbaar en geschikt voor de meeste windsurfers. Het gemiddelde volume van de freeride boards is 135 liter. Dan kun je met een gemiddeld gewicht met bijna alle windomstandigheden prima varen. Het volume kan variëren, afhankelijk van je gewicht of net met welke windomstandigheden je veelal het water op wilt.

Beginnende windsurfers

Een freeride board kan soms een zwaard bevatten, vroeger was dit de standaard, tegenwoordig hebben de meeste board geen zwaard meer. Veelal zitten de zwaarden in een beginners board. Als beginnende windsurfer wil je het windsurfen graag goed onder de knie krijgen. Een board met veel volume kan daarbij helpen omdat dit board erg stabiel is. Ook kan een zwaard hierbij helpen. Een zwaard is een grote vin in het midden van je board die ervoor zorgt dat je niet makkelijk afdrijft en eenvoudiger hoogte kunt lopen. Sommige zwaarden zitten standaard in het board waarna je het zwaard in- en uit kunt klappen. Het voordeel van deze zwaarden is dat je naarmate je beter wordt, het zwaard in kan klappen en wanneer nodig weer uit kan klappen. Andere windsurfboards hebben een zwaard los van het board, dit wordt een centerfin genoemd. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld meerdere gebruikers heb op het board. De één zal het zwaard toepassen, de ander zal het zwaard nooit nodig hebben en dus verwijderen van het board.

Ook zijn beginnende windsurfboards breder, voor de stabiliteit en de boards kunnen tegen een stootje door het gebruik van HRS (High Resistance Skin) materiaal. Een klein windsurf zeil kan ook fijn zijn omdat deze zeilen minder wegen en minder wind vangen. Hierdoor is er meer stabiliteit en kan je het windsurfen wellicht makkelijker leren.

Indien er geschikt materiaal verkrijgbaar is voor een betaalbare prijs, ben je als beginnende windsurfer al erg blij. Er zijn bij Telstarsurf diverse mogelijkheden. Kom naar de shop om al het opgetuigde materiaal te bekijken en laat je adviseren, of bestel gemakkelijk en snel in de webshop!

Herintredende windsurfers

Herintredende windsurfers zijn vaak jaren uit de surfshop weggebleven. Als na jaren het windsurfbloed weer gaat stromen, vallen ze in de surfshop van de één in de andere verbazing. Deze groep windsurfers pakken het windsurfen meestal weer op met een bepaald type board en zeil. Dit zijn de zogenaamde freeride windsurfsets. Toegankelijke boards en zeilen met een breed inzetbereik. Bij Telstarsurf tref je een uitgebreid aanbod van deze sets in uiteenlopende prijsklassen. 

Complete tuigage 

Naast een board zul je ook een zeil nodig hebben om het water op te gaan. Een zeil kan niet gebruikt worden zonder een mast en een giek, tenzij je een opblaasbaar zeil hebt. Bij de complete windsurfsets hoef je niet meer een mast en giek los van je zeil te kopen, bij de complete tuigage wordt de juiste mast en giek meegeleverd. Voor iedere windsurfer zijn er verschillende zeilmaten beschikbaar. Van kinderzeilen tot volwassen maten. Voor iedere windsurfer kan de grootte van het windsurfzeil variërend zijn.  

Bij Telstar Surf zorgen wij ervoor dat een complete windsurfset is voorzien van alle nodige materialen om het water op te gaan. De materialen die hiervoor in de windsurfset zijn toegepast zijn:

  • Windsurfboard met benodigde vinnen
  • Windsurfzeil
  • Giek
  • Mast
  • Baseplate
  • Optrekkoord

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.