Kiteboards

Producten 1-12 van 127

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-12 van 127

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kiteboard kopen?

Ben jij opzoek naar je eerste kiteboard? Of heb je al jaren ervaring en wil je eens een ander board proberen. Je kiteboard bepaalt voor een zeer groot gedeelte de fun op het water tijdens het kitesurfen. Daarom is het belangrijk dat je de nodige tijd besteed aan het uitzoeken van het juiste kitesurf board. Waar let je op bij de aankoop van een kiteboard? In de eerste plaats bepaal je welke stijl je wilt gaan varen. In de grote lijn zijn er Twintip kiteboard en Directional kiteboards. 

Welk kiteboard moet ik kopen. 

De eerste lessen die je als kiter krijg, krijg je in de meeste gevallen op een twintip kiteboard. Een twintip kiteboard is een board met vinnen aan iedere kant van het board. Hierdoor kun je zowel linksom als rechtsom varen zonder dat je je boardje hoeft om te draaien, je kunt in dezelfde houding blijven staan. Als je later besluit om in de golven te varen, dan kun je kiezen voor een directional board. Een directional board wordt in de meeste gevallen gebruikt om te wave. Je hebt geen pads of straps en staat los op het board. 

Binnen de twintip boards heb je verschillende categorieën kiteboards. Van freeride tot freestyle kiteboards. De Freeride kiteboard zijn flexibele boards die gemaakt zijn die gemaakt zijn op comfort. Dit hebben ze gedaan door veel flex in het board aan te brengen. Ook zijn de boards gemaakt om eenvoudig upwind te kunnen varen en ideaal om lekker te springen en spelen op het water! Ben je van plan veel op zee te varen, of juist vlak water? Iedere freeride kiteboard is ideaal geschikt om lekker mee het water op te gaan, in elke omstandigheden dan ook.
De allround en freestyle boardjes zijn boards die voorzien zijn van meer channels en extra grip in het water. Ook zijn de boards iets harder waardoor je meer pop kunt genereren. De Wakestyle boards zijn daarin tegen het tegenovergestelde van freeride boards. De wakestyleboards zijn harde boards, hebben een hoekite outline en hebben vaak diepe channels aan de achterzijde voor extra grip. De boards zijn voorzien van sterke inserts vanwege dat deze veel gevaren worden met boots. Ben jij iemand die veel unhooked vaart en dus veel pop uit z'n board wilt halen? Kijk dan naar een wakestyle board.

Welk kiteboard maat is voor mij geschikt?

De maatkeuze hangt van verschillende factoren af. Het gewicht en de skills van de kiter zijn in de regel de belangrijkste uitgangspunten. Je kan stellen dat een kleiner kiteboard speelser is en langer te houden is met harde wind. Een groter board is daarintegen sneller weg en beter te gebruiker voor zachte wind. Beginnende kitesurfers hebben daar zeker een groot voordeel bij, dus adviseert Telstar Surf om bij twijfel liever een iets grotere maat te kiezen ten opzichte van een te kleine. Overigens worden kiteboards de laatste jaren steeds groter gevaren.

Verhouding gewicht rider en maat kiteboard*

  • <70 kg:128 - 132
  • 70-80 kg: 134-138
  • 80-95 kg: 135 - 142
  • >95 kg: >140

*Voor beginnende kitesurfers of specifieke lichtweer kiteboards gelden andere normen.

Last but not least moeten de looks van je kiteboard natuurlijk supervet zijn, maar realiseer je dat dit eigenlijk de minst belangrijke factor is. Bekijk welke maat bij je past en wat voor vaar style bij jou past. 

 

 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.