6mm dames wetsuits

6mm dames wetsuits

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dames winter wetsuit - bij Telstar Surf

Een dames wetsuit moet comfortabel en strak zijn maar ook comfort en beweeg mogelijkheid. De winter dames wetsuits moeten ook makkelijk aan en uit te trekken zijn. Daarom raden wij jou aan om langs te komen bij onze shop om verschillende maten van verschillende wetsuits uit te proberen. Naast het uitproberen kun je ook kijken in de online maattabel die bij elke wetsuit staat. 

Steamer wetsuit

Een dames steamer wetsuit heeft de mogelijkheid om jou te beschermen tegen de kou vanaf half maart tot eind november. Wil je ook in de winter varen? Doe dan onder je wetsuit nog een neopreen laag voor extra warmte.

Waar op letten bij de aanschaf van een 6mm wetsuit

Maat: Bij het kopen van een 6mm dames wetsuit is de maat erg belangrijk. Bij een te lang of te kort wetsuit heb je de kans dat de prestaties tijdens het uitvoeren van je watersport minder zullen zijn dan wanneer je de juiste maat wetsuit aan hebt.

Comfort: Een comfortabele dames wetsuit is misschien wel een van de belangrijkste dingen waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een 6mm vrouwen wetsuit. Als de comfort niet goed is ga je niet met een goed gevoel het water op en af. Hierdoor zullen je prestaties ook minder worden waardoor je uiteindelijk minder plezier zal krijgen in de watersport die je beoefend. Om de juiste wetsuit te vinden adviseren wij om langs te komen in de Telstar Surf shop waar je veel keuze hebt in allerlei soorten en maten wetsuits. 

Dikte: De dikte van een 6mm wetsuit is super belangrijk. De 6mm wetsuits worden ook wel steamer wetsuits genoemd. Deze wetsuits zijn erg warm en kunnen gebruikt worden op koudere herfts of lente dagen, ook in de winter raden wij aan deze dikte te gebruiken. Met de 6mm wetsuits ga je in iedergeval weinig kou ervaren op het water!

Rits type: Er zijn verschillende wetsuits met verschillende soorten ritsen. Bij Telstar Surf liggen de Back-Zip, Front-Zip en de Zipless wetsuits klaar om in gebruik genomen te worden.
Een Back-Zip ladies wetsuit heeft de rits aan de achterkant van de wetsuit zitten, dit is ook de meest voorkomende type rits omdat je makkelijk in en uit je wetsuit komt.
De Front-Zip wetsuits hebben de rits aan de voorkant zitten, een voordeel van deze vrouwen wetsuits is dat de aansluiting erg nauw is wat resulteert in minder water dat door het wetsuit komt.
De Zipless wetsuits hebben geen rits sluiting. Op het eerste gezicht zal je vast denken dat er daardoor veel water naar binnen kan komen, maar dat is niet zo! De No-Zip wetsuits worden steeds populairder omdat ze niet alleen veel water tegenhouden, maar ook omdat de zipless wetsuits een stuk lichter van gewicht zijn dan de wetsuits met een zip.

Verbinding: Er zijn twee verschillende soorten verbindingen in de wetsuits. Een van die twee verbindingen heet de gestikte verbinding. Dit type verbinding zorgt door middel van naden dat je neopreen goed aan elkaar blijft zitten. Een nadeel van deze verbinding is dat het makkelijker wind en water door laat.
De andere soort verbindingstype is de gelijmde soort. Deze verbinding raden wij sterk aan als je met kouder weer gaat varen of als je een heel degelijk pak wilt. Een nadeel van de gelijmde 6mm wetsuits is dat ze een stuk duurder zijn dan de gestikte versies.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.