Balance boards

Balance boards

Surf balance board kopen

Ben jij op zoek naar een surf balance board? Kom hier alles te weten over jouw balanceboard! Een balance board is een perfecte combinatie om het lichaam te trainen op coördinatie, balans en uithoudingsvermogen. Ben jij daarom op zoek naar een perfecte manier om jezelf te trainen op het droge in plaats van op het water? Krijg hieronder meer inzicht over het aanschaffen van een surf balance board. Telstar Surf verkoopt één van de bekende merken die ook onder de golfsurfers zeer geliefd zijn, namelijk Indo Board. Indo Board heeft als missie om het plezier en de voordelen van coördinatie, balans en uithoudingsvermogen te trainen op het droge!

Wat is het doel van een balance board?

Het doel van een surf balance board is om het board zo lang mogelijk van de grond af te houden. Dit klinkt makkelijk, maar eenmaal op het board zul je merken dat je hele lichaam moet samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Op deze manier wordt iedere spier in je lichaam, van klein tot groot, getraind. Perfect om evenwicht, balans en coördinatie te trainen zonder dat je op het water staat. Denk daarbij ook aan eventuele blessure leed. Een balanceboard kan daarbij ideaal zijn.

Veel kitesurfers, windsurfers en golfsurfers gebruiken een balanceboard op verschillende manieren om de training uitdagend te maken voor ieder zijn niveau. Een surf balance board is op veel verschillende manieren te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld jouw balanceboard zowel liggend als staand. Denk aan dynamische of statische oefeningen als squatten, een bal toewerpen of gebruik maken van kettlebells of andere gewichten. Dit alle zal je tegoed komen tijdens het surfen. Voor je het weet ben je ready om het water op te gaan!

Waarom zou ik een Balance board kopen?

Waarschijnlijk is het je al een paar keer overkomen; Het waait lekker buiten, maar je hebt geen tijd om het water op te gaan. Op de dagen dat je vervolgens vrij bent zul je net zien dat de windvoorspellingen of de golfhoogte niet goed genoeg zijn. Wat te doen?

Daarop is een surf balanceboard wel het juiste alternatief! Met een balanceboard kun je vanuit huis elke dag trainen, waar en wanneer je maar wilt! Train jouw evenwicht, balans en coördinatie waardoor je fit blijft en klaar staat voor de volgende sessie! Een goede balans en coördinatie kun je gebruiken bij diverse sporten zoals windsurfen, kitesurfen, wakeboarden, golfsurfen en skateboarden. Daarnaast train je met een balance board ook buikspieren, coördinatie en lichaamshouding.

Waar bestaat een balance board uit?

Een surf balance board bestaat uit een board en een roller. Beide uiteinden van het balance board is voorzien van stoppers dat ervoor zorgt dat het balanceboard niet van de rol af kan komen. Deze stoppers zijn ideaal wanneer jij aan het oefenen bent, dit om te voorkomen dat je hard ten val komt.

Ook zijn de surf balance boards voorzien van een antisliplaag. Deze antisliplaag zorgt ervoor dat er tijdens het trainen niet uitgegleden kan worden. Hierdoor zijn de Indo Boards veilig te gebruiken. Het is te vergelijken met de antislip- of waxlaag op een windsurfboard of golfsurfboard.

Rocker shape

Rocker shape is een balance board die zijn ontworpen voor iedereen die van uitdaging houdt en graag toffe tricks wilt oefenen. De Rocker van het balanceboard creëert twee grote kicks aan beide uiteinden, waardoor moeilijkere tricks beter uitgevoerd kunnen worden. Een Rocker shape balance board is ideaal voor mensen die meer dan alleen basisoefeningen willen oefenen.

IndoFlo

Tegenwoordig heeft Indo Board naast rollers ook een speciaal luchtkussen ontworpen, de IndoFlo. Het voordeel van de IndoFlo ten opzichte van een roller, is dat de kans op vallen wordt verkleind terwijl je toch een complete workout kunt doen. Met de IndoFlo word je balanceboard onstabiel. Hierdoor wordt jouw balanstrainingen uitdagend en leuk, terwijl alle aspecten van een goede balans training wordt omvangen door de IndoFlo.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.