Skimboards

Skimboards

Skimboard kopen

Ben jij op zoek naar een skimboard, maar weet je niet precies wat een skimboard is en wat het doel ervan is? Kom hieronder alles te weten over een skimboard! Met een skimboard kun je surfen op een dun laagje water, op het strand of in een plas. Ben jij niet zo van het uren achter elkaar zonnen en wil je iets actiefs doen op het strand? Neem dan een kijkje naar onze skimboards. Telstar Surf verkoopt onder andere skimboards van het merk Victoria Skimboards.

Wat is het doel van een skimboard?

Het doel van een skimboard is om zo lang mogelijk op het skimboard te blijven staan. Zodra er een dun laagje water ligt op het strand, gooi je jouw surf skimboard vooruit, ren je er achteraan en spring je op het skimboard. Timing speelt een belangrijke rol bij het gebruik maken van een skimboard.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een skimboard?

Voordat je een skimboard gaat kopen, is het erg belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Denk aan de soorten skimboards, de maat en de tail van het skimboard. Zodra jij het ideale skimboard hebt aangeschaft, zul je lang plezier hebben van jouw skimboard! Hieronder wordt per categorie uitgelegd waar je op moet letten bij het aanschaffen van een skimboard.

Soorten skimboards

Er zijn twee soorten skimboards waar je uit kunt kiezen, namelijk een skimboard gemaakt van schuim of van hout.

 • Skimboard schuim: Een board gemaakt van schuim is lichter, flexibeler en dikker in vergelijking met een houten skimboard. Dit heeft als grootste voordeel dat het skimboard makkelijker op de golven blijft drijven. Daarnaast is een surf skimboard gemaakt van schuim meer geschikt voor gemiddelde tot gevorderde rijders, omdat je met een surfboard gemaakt van schuim ook richting de golven kunt surfen.
 • Houten skimboard: Een houten board is zwaarder in vergelijking met een board gemaakt van schuim. Hierdoor hebben houten surfboards minder drijfvermogen. Wij raden dan ook aan om een houten skimboard alleen te gebruiken in ondiep water. Daarnaast is een houten board meer geschikt voor beginners, omdat je hierdoor goed leert blijven staan in ondiep water. Een houten skimboard is daarentegen ook ideaal om aan te schaffen als je regelmatig met jouw board trucjes uitvoert op bijvoorbeeld een rails, want het hout is sterker en daar beter tegen bestand.

Wat is de juiste maat voor een skimboard?

De maat van een skimboard hangt sterk af van diverse factoren zoals je lengte, gewicht, ervaring, stijl en snelheid. Daarnaast hebben sommige surfers ook een eigen voorkeur voor een klein of groot board.

Ons advies voor beginnende surfers, is om een groter skimboard aan te schaffen. Waarom geven wij dat advies? Omdat je met een groter skimboard makkelijker je balans kunt oefenen dan op een kleiner board. Daarnaast kan een groter board jouw gewicht beter ondersteunen, waardoor je sneller leert hoe skimboarden precies te werk gaat.

Ons advies voor ervaren surfers, is om een kleiner skimboard aan te schaffen. Dit advies geven wij, omdat kleinere boards wendbaarder zijn. Hierdoor kun je er ook leuke trucjes mee oefenen!

De tail van het skimboard

Naast het soort skimboard en de maat van het board, moet je niet vergeten om te kijken naar de tail van het board. De tail betekent de ‘staart’ van het skimboard. Er zijn drie soorten tails, namelijk de pin tail, square tail en W-tail.

 • Pin tail: De pin tail biedt een goede balans in het water. Beginners kiezen vaak voor een pin tail om de balans onder de knie te krijgen.
 • Square tail: De square tail stimuleert de behendigheid van het board. Gevorderden kiezen sneller voor een square of W-tail, omdat trucjes makkelijker uitgevoerd kunnen worden.
 • W-tail: De W-tail stimuleert net als de square tail ook de behendigheid van het board. Gevorderden kiezen meestal voor een W-tail of square tail, omdat trucjes makkelijker uitgevoerd kunnen worden.

De rocker van het skimboard

Naast dat het erg belangrijk is om te kijken naar de tail van het board, moet je ook zeker kijken naar de rocker van het skimboard. Er zijn twee soorten rockers, namelijk de Shallow rocker en de Streeper rocker.

 • Shallow rocker: De Shallow rocker heeft een plattere neus en is daardoor meer geschikt voor rustig water. Hierdoor kun je meer snelheid bereiken.
 • Streeper rocker: De Streeper rocker heeft een gebogen neus, waardoor dit board meer geschikt is om over golvend water te surfen.

Twintip skimboard

Er zijn ook twintip skimboards, waarbij de nose en de tail dezelfde vorm hebben. Dit heeft als voordeel dat je met het board beide richting op kunt surfen. De twee meest voorkomende twintip vormen zijn Streamline en Proto.

 • Streamline: De Streamline vorm biedt meer wendbaarheid ten opzichte van een Proto vorm. Veel beginnende surfers kiezen hiervoor, omdat je snel went aan het skimboard en gevoel voor het skimboarden snel ontwikkeld.
 • Proto: De Proto vorm biedt in vergelijking met de Streamline vorm meer stabiliteit. Vaak kiezen gevorderden sufers hiervoor, omdat bij het uitvoeren van trucjes stabiliteit erg fijn is.

Advies bij het kopen van een skimboard

Vind je het na het lezen van de informatie nog lastig om te bepalen welk skimboard voor jouw geschikt is? Of heb je nog een andere vraag? De medewerkers bij Telstar Surf staan graag voor je klaar! Neem gerust via de mail of telefonisch contact met ons op.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. 114528_1.jpg
  Brunotti Skipper41" Uni Skimboard
  € 34,99
 2. 114527_1.jpg
  Brunotti Skipper39" Uni Skimboard
  € 34,99
 3. 114526_1.jpg
  Brunotti Skipper37" Uni Skimboard
  € 34,99
 4. 114338_1.jpg
  Victoria Skimboards Foamie
  € 299,00
 5. 5305110019_1.jpg
  Victoria Skimboards Foamy
  € 299,00
 6. 5305110001_1.jpg
  Victoria Skimboards Woody
  € 179,00
 7. 5305110018_1.jpg
  Victoria Skimboards Slider
  € 219,00
 8. 5305110020_1.jpg
  Victoria Skimboards Foamy
  € 299,00
per pagina

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.