Bodyboards

Bodyboards

Bodyboard kopen

Ben jij op zoek naar een bodyboard, maar weet je niet precies wat een bodyboard is en wat het doel ervan is? Lees dan hieronder verder voor meer informatie en kom alles te weten over jouw bodyboard! Een bodyboard is een mooie eerste stap om het gevoel van golfsurfen te ontdekken. Duik met jouw bodyboard het water in en laat je meeslepen door de golven! Telstar Surf verkoopt één van de beste merken binnen het assortiment, namelijk Wave Rebel.

Waarvoor gebruik je een bodyboard?

Je gebruikt een bodyboard door met je lichaam op het bodyboard te gaan liggen en dan is het de kunst om op het juiste moment met de golf mee te gaan. Je zult merken dat het lastig is om precies op het juiste moment voor de golf te gaan liggen. Naarmate je dit vaker oefent en op het perfecte moment voor de golf gaat liggen, dan zul je ervaren dat het je eenvoudiger afgaat.

Veel golfsurfers gebruiken een bodyboard om een goede inschatting te krijgen van de golven. In vergelijking met golfsurfen heb je bij bodyboarden minder hoge golven nodig. Daarnaast is het ook nog eens veel eenvoudiger dan golfsurfen. Hierdoor kan iedereen, van jong tot oud, veel plezier beleven in de golven. Aan de kust van Nederland zijn er regelmatig golven, waardoor je al snel met jouw bodyboard het water op kunt gaan!

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een bodyboard?

Bij het kopen van een bodyboard is het erg belangrijk dat je let op een aantal zaken zoals het het formaat van het board, de bodem en de tail. Door jouw ideale bodyboard aan te schaffen, zul je merken dat je gemakkelijker door de golven vooruit wordt geduwd. Hieronder wordt per categorie uitgelegd waar je op kunt letten.

Bodyboard formaat

Bij het aanschaffen van een bodyboard speelt jouw lengte een belangrijke rol, want het formaat van het board hangt af van jouw lengte. In de tabel hieronder kom je erachter welke maat geschikt is voor jouw:

Lichaamslengte: Maat bodyboard:
1.20 m 30’ / XS
1.45 m 34’ / S
1.65 m 38’ / M
1.85 m 42’ / L
> 1.85 m 45’ / XL

Het deck van een bodyboard

Het deck is het bovenste gedeelte van een bodyboard waar je met je lichaam op ligt. Bij het kopen van een bodyboard is het deck een kwestie van voorkeur en stijl van surfen. Er bestaan drie verschillende decks, namelijk: PE (polyethyleen), XPE (cross-linked, cross cel) en IXPE (cross-linked, open cel).

 • PE (polyethyleen): Een zacht en flexibele board bodem. Dit bodyboard vormt zich niet terug naar de originele vorm en is hierdoor gevoeliger voor deuken. Dit bodyboard is ideaal voor beginners!
 • XPE (cross-linked, cross cel): Een XPE deck voelt harder aan dan een PE en IXPE deck. Daarnaast is dit deck waterbestendig, vanwege de gesloten structuur.
 • IXPE (cross-linked, open cel): Dit deck heeft een zachter gevoel dan een XPE deck. Daarnaast is het een erg stevige constructie door de hoge dichtheid.

Tail van het bodyboard

Bij het kopen van een bodyboard zijn er twee verschillende soorten tails waar je op moet letten, namelijk de crescent tail en de bat tail. Hieronder wordt duidelijk toegelicht voor wie welke tail het meest geschikt is.

 • De crescent tail is ideaal voor mensen die willen surfen in allround condities. De crescent tail bevat veel grip en is makkelijker voor surfers om hun heupen op het bodyboard te positioneren.
 • De bat tail is ideaal voor mensen die willen surfen in mildere surfcondities of voor onvoorspelbare golven door het toenemende drijfvermogen. Met een bat tail zul je ervaren dat met meer snelheid ook extra drijfvermogen wordt gecreëerd. Hierdoor zal je een losser gevoel ervaren aan de achterkant van het bodyboard. De bat tail is daarnaast ook de juiste keuze voor zwaardere rijders.

Advies bij het kopen van een bodyboard

Twijfel je na het lezen van de informatie nog steeds welk bodyboard geschikt is voor jou? Schroom niet en vraag ons om hulp! Kom langs in onze surfshop of neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een mail.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. 114523_1.jpg
  Brunotti Shore Uni Bodyboard
  € 44,99
 2. 114524_1.jpg
  Brunotti Shore Uni Bodyboard
  € 44,99
 3. 114525_1.jpg
  Brunotti Shore Uni Bodyboard
  € 44,99
 4. 111155_1.jpg
  Wave Rebel Shift 39"
  € 74,95
 5. 5300110026_1.jpg
  Wave Rebel Mermaid
  € 49,95
 6. 5300110056_1.jpg
  Wave Rebel Peak
  € 49,95
 7. 5300110059_1.jpg
  Wave Rebel Nexxus
  € 79,95
 8. 5300110021_1.jpg
  Wave Rebel Peak
  € 49,95
 9. 5300110020_1.jpg
  Wave Rebel Peak
  € 54,95
 10. 5306000003_1.jpg
  Wave Rebel Coil leech pro wrist
  € 24,95
 11. 5300110057_1.jpg
  Wave Rebel Nexxus
  € 79,95
per pagina

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.