Bodyboards

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 5306000003_1.jpg
  Wave Rebel Coil leech pro wrist
  € 22,95
  Wave Rebel
 2. Nexxus
  Wave Rebel Nexxus
  € 69,95
  Wave Rebel
 3. Nexxus
  Wave Rebel Nexxus
  € 69,95
  Wave Rebel
 4. Nexxus
  Wave Rebel Nexxus
  € 69,95
  Wave Rebel
 5. Peak
  Wave Rebel Peak
  € 49,95
  Wave Rebel
 6. 5300110028_1.jpg
  Wave Rebel Mermaid
  € 49,95
  Wave Rebel
 7. 5300110027_1.jpg
  Wave Rebel Mermaid
  € 49,95
  Wave Rebel
 8. 5300110026_1.jpg
  Wave Rebel Mermaid
  € 49,95
  Wave Rebel
 9. 5300110021_1.jpg
  Wave Rebel Peak
  € 49,95
  Wave Rebel
 10. 5300110020_1.jpg
  Wave Rebel Peak
  € 49,95
  Wave Rebel
 11. 5300110019_1.jpg
  Brunotti BRUNOTTI SHORE 38
  € 44,99
  Brunotti
 12. 5300110018_1.jpg
  Brunotti BRUNOTTI SHORE 40
  € 44,99
  Brunotti
 13. 5300110017_1.jpg
  Brunotti BRUNOTI SHORE 42
  € 44,99
  Brunotti

13 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bodyboard kopen

Ben jij op zoek naar een bodyboard? Maar weet je niet precies wat een bodyboard is en wat je ermee kunt doen? Kom hier alles te weten over jouw bodyboard! Een bodyboard is een mooie eerste stap om het gevoel van golfsurfen te ontdekken. Duik met een bodyboard de golven in en laat je meesleuren door de golven! Telstar Surf verkoopt één van de beste merken binnen het assortiment, namelijk Wave Rebel.

Het doel van een bodyboard

Het doel van een bodyboard is om je lichaam om het bodyboard te leggen en dan op het juiste moment voor de golf gaan liggen. Hierdoor ga je met de golven mee en word je vooruit geduwd door de golven. Je zult merken dat het lastig is om precies op het juiste moment voor de golf te gaan liggen met je bodyboard. Naarmate je dit vaker oefent en op het perfecte moment voor de golf gaat liggen, dan zul je ervaren dat je helemaal meegaat met de golven. Ideaal voor de kids! 

Veel golfsurfers gebruiken een bodyboard om een goede inschatting te krijgen van de golven. Door een bodyboard te gebruiken heb je minder hoge golven nodig dan bij golfsurfen. En is het veel eenvoudiger dan golfsurfen. Hierdoor kan iedereen, van jong tot oud veel plezier beleven in de golven. Aan de kust in Nederland zijn er regelmatig golven, waardoor je al snel met jouw bodyboard het water op kunt gaan!

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een bodyboard?

Bij het kopen van een bodyboard is het erg belangrijk dat je let op een aantal zaken zoals het board formaat, de board bodem, en de tail. Door jouw ideale bodyboard aan te schaffen, zul je merken dat je gemakkelijker door de golven vooruit wordt geduwd! Hieronder wordt per categorie uitgelegd waar je op moet letten.

Bodyboard formaat

Bij het aanschaffen van een bodyboard speelt jouw lengte een belangrijke rol, want het boardformaat hangt af van jouw lengte. Om erachter te komen welk boardformaat je nodig hebt moet je de volgende twee punten op meten:

 1. De afstand van de grond tot je navel.
 2. De afstand tussen je kin en je knieën. 

Deze twee cijfers die eruit komen zijn vaak niet hetzelfde, maar komen ongeveer wel in de buurt. Door een gemiddelde te nemen krijg je een goed beeld van welke boardformaat je moet aanschaffen.

Het deck van een bodyboard

Het deck is het bovenste gedeelte van een bodyboard waar je met je lichaam op ligt. Bij het kopen van een bodyboard is het deck een kwestie van voorkeur en stijl van surfen. Er bestaan drie verschillende decks, namelijk: PE (polyethyleen), XPE (cross-linked, cross cel) en IXPE (cross-linked, open cel). In de tabel hieronder staat het verschil duidelijk uitgelegd.

PE (polyethyleen)

Een zacht en flexibele board bodem. De deuken in het board bodem vormen zich eenvoudiger, omdat het niet terug vormt naar de originele vorm.

XPE (cross-linked, cross cel)

Een harder gevoel dan PE en IXPE en heeft glad uiterlijk. Waterbestendig, vanwege de gesloten structuur. 

IXPE (cross-linked, open cel)

Een zachter gevoel dan XPE, maar heeft een ruwer gevoel voor een betere grip. Veel stevigheid, doordat het een hogere dichtheid heeft.

Tail van het bodyboard

Bij het kopen van een bodyboard zijn er twee verschillende soorten voor de tail waar je op moet letten, namelijk de crescent tail en de bat tail.

 • De crescent tail is ideaal voor mensen met een allround conditie. De crescent tail bevat veel grip en is makkelijker voor surfers om hun heupen op het bodyboard te positioneren.
 • De bat tail is ideaal voor mensen met mildere surfcondities of voor onvoorspelbare golven door het toenemende drijfvermogen. Met een bat tail zul je ervaren dat met meer snelheid ook extra drijfvermogen wordt gecreëerd, waardoor het een losser gevoel kan bieden aan de achterkant van het bodyboard. De bat tail is daarnaast ook de juiste keuze voor zwaardere rijders.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.