Race & Tour SUP

Race / touring SUP kopen 

Een SUP race winnen kan alleen op deze Stand Up paddle boards. Een raceSUP is lang, smal en super gestrekt. De glide van een race SUP is perfect en je kan langdurig aan één zijde van de SUP peddelen. Onnodig tijdverlies met het oversteken van je paddle is dus niet nodig. Raceboards zijn vooral populair in de maten 12.6” en 14.0”. Dit zijn min of meer eenheidsklassen, waar veel wedstrijden in georganiseerd worden. De snelste klasse is de 14.0, maar dat is niet de grootste. De meeste en grootste wedstrijden worden gehouden met een 12.6”. 

Naast de verschillende lengtes, kan je een race SUP ook in verschillende breedtes krijgen. Een smalle raceSUP is natuurlijk sneller dan een brede SUP. Vergeet echter niet dat het een nadeel kan zijn in ruwe omstandigheden of tijdens long distance wedstrijden.

TOURING SUP BOARDS

Deze Stand Up Paddle boards hebben een mix van allrounders en race SUP’s. In de regel hebben Touring SUP’s een behoorlijke lengte (> 11”/ 3.35 mtr), waardoor ze een goede glide hebben. In combinatie met een beperkte breedte en een spitse neus is die glide nog beter, waardoor je met gemak afstanden op vlak water kan maken. In de golven zal een touring SUP niet optimaal zijn. Het neemt echter niet weg dat je ze op zee niet kan gebruiken, want de eigenschappen van deze SUP’s zijn perfect voor ultieme downwinders. 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.