Dames wetsuits

Dames wetsuits

Producten 73-96 van 220

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 73-96 van 220

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Dames wetsuit kopen

Ben jij opzoek naar een dames wetsuit? Wanneer je 100% zeker wilt zijn van de juiste keuze is het aller belangrijkste dat een wetsuit goed aanlsuit. Je surfpak moet enerzijds strak aansluiten, maar wél comfortabel. Comfortabel betekent onder andere dat je bewegingsvrijheid hebt en dat het wetsuit niet ergens knelt. Bij het kopen van een wetsuit moet je op een heel aantal dingen letten. In het kort beschrijven we de belangrijkste punten.

Hier moet je op letten bij het kopen van een dames wetsuit

  1. Soort neopreen: er is een verschil in verschillende soorten neopreeen. Waar vroeger alle wetsuits gemaakt waren van singlelined neopreen zijn nu de wetsuits gemaakt van doublelined neopreen. Singellined neopreen herkent men van vroeger nog wel, stugge, zware en kwetsbare pakken. Tegenwoordig zijn alle wetsuits gemaakt van doublelined neopreen. Doublelined neopreen is flexibel en minder kwetsbaar. Dit betekent onder andere dat het een langere levensduur heeft ten opzichte van single lined neopreen. Een nadeel van doublelined neopreen is dat het surfpak minder warm is.
  2. Dikte van je surfpak: dames wetsuits zijn te koop van 3 tot 6 mm. De juiste dikte hangt mede af van de temperatuur waarin je wilt wind- of kitesurfen. In de zomermaanden is een shorty aan te raden. Een 5 mm is in de regel de meest algemene winterwetsuit die je in de Nederlandse omstandigheden het meest zult gebruiken. 
  3. Naden: bij 3 mm wetsuits moet je goed letten op de naden. De voordeligere dames surfpakken hebben een naad die volledig doorgestikt is. Deze éénvoudige manier van stikken heeft als nadeel dat wind en water gemakkelijk door het surfpak komen, waardoor het snel koud aanvoelt. Er zijn ook gelijmde naden. Deze manier van het neopreen bij elkaar houden houdt veel meer water en wind tegen dan de gestikte naden.
  4. Mouwen: windsurfers willen ruimere mouwen in het surfpak hebben, omdat de onderarmen opzetten tijdens het windsurfen. Golfsurfers willen juist krappe mouwen hebben om instroming van water tegen te gaan. 
  5. Waterblock: veel dames wetsuits hebben tegenwoordig een waterblock. Dit is een doorlopend stuk neopreen dat over de rug loopt om instromen van water tegen te gaan.
  6. Prijs/kwaliteit verhouding: duurdere dames wetsuits hebben een betere kwaliteit neopreen wat de beweging ten goede komt. 
  7. Isolatie: duurdere surfpakken hebben vaak extra materialen aan de binnenkant van het surfpak om de isolatie te verbeteren. 

 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.