Crossover boards

Crossover boards

Crossover wakeboard kopen

Ben je er nog niet over uit of je achter de kabel of liever de boot wil boarden? Met een crossover wakeboard hoef je niet te kiezen en kan je wakeboarden waar je maar wilt! Door de bouw van de crossover wakeboards is het mogelijk om snel en makkelijk te wisselen tussen de manieren van boarden. Zo houd niets je meer tegen en kan je overal het water op!  

De shape van crossover wakeboards

Zoals je wellicht al had verwacht is elk wakeboard anders opgebouwd en heeft iedere wakeboard net een andere bouwwijze of vorm. Dit maakt ieder wakeboard uniek! Waar kan ik op letten tijdens het kopen of aanschaffen van een wakeboard? Hieronder wordt uitgelegd waar een crossover wakeboard zijn shape, vorm en karakter vandaan heeft. 

De Rocker 

Wanneer je kijkt naar een wakeboard kan je gebruik maken van vier verschillende soorten vormen rockers. De meest gebruikte vorm voor crossover wakeboards is de Hybride Rocker.

  • De Hybride Rocker is een mix van de Continuous en 3-stage Rocker. Zo heb je een vloeiende curve in het midden en een meer uitgesneden tip en tail. Deze vorm wordt zowel achter de boot als in het kabelpark gebruikt. 

Materiaal 

Het Crossover wakeboard heeft over het algemeen een houten kern. Dit zorgt ervoor dat de plank beschikt over een softe flex. Zo worden de beginnende wakeboarders sneller op weg geholpen en ga je soepeler over het water heen. De crossover kan gebouwd worden met verschillende materialen waardoor dit wakeboard voor iedere prijsklasse geschikt is. 

Vinnen 

Wanneer je gaat boarden met een Crossover wakeboard wil je snel kunnen wisselen. Dit houd in dat je zowel met als zonder vinnen wilt kunnen boarden. Zo zijn alle Crossover boards gebouwd met verwijderbare vinnen. Dankzij de M-6 inserts kun je snel en gemakkelijk de vinnen wisselen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.