Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

Av boards nieuw bij Telstar Surf

Nadat we eerder dit jaar al mochten aankondigen dat Telstar Surf twee nieuwe samenwerkingen is aangegaan met Reedin kiteboarding en Point-7, mag nu ook AV Boards zich aansluiten bij de Telstar familie. Vanaf heden zullen we ook AV Boards aanbieden via onze webshop en in onze winkel.

Geschiedenis AV Boards

In de zonnige zomer van 1996 in Castiglione della Pescaia in de buurt van een geweldige surfspot, waren de broers Aurelio en Attilio werkzaam als obers. De fascinatie van het leven van een surfer trok ze echter meteen aan. Om deze reden volgden de twee een basiscursus surfen. Slechts een paar maanden later vond, dankzij gemeenschappelijke vrienden er een ontmoeting plaats met Roberto Ricci.

De ontmoeting met Roberto Ricci brengt Aurelio Verdi direct in de surfwereld en was een beslissend keerpunt in zijn leven. Het is binnen de fabriekslaboratoria van de RDD dat Verdi zich echt realiseert dat deze activiteit zijn toekomst kan vertegenwoordigen. Kort daarna, in slechts twee jaar slaagt Aurelio erin Roberto te ondersteunen bij het ontwerp en vormgeven van de nieuwe waterlines voor een nieuw board. Zo werd Aurelio designmanager van alle windsurf-, sup-, kite- en golfsurfboards. Aurelio was ook betrokken bij windsurfcompetities en kreeg hij te maken met productiebeheer en races. Het was dankzij deze toewijding dat zijn naam in de windsurfwereld begon te circuleren en de wereld zich bewust werd van zijn kwaliteiten.

De filosofie van AV boards

Een van de grootste uitdagingen voor Aurelio Verdi en AV-boards was om de meest radicale surfers ongekende prestaties te bieden, dankzij aangepaste vormen die perfect passen bij de zeer persoonlijke stijl van deze geweldige atleten. Om deze ambitieuze uitdaging aan te gaan, maakt Verdi optimaal gebruik van de weergavemogelijkheden van moderne computers en de mogelijkheden van het CAD-systeem. Op deze manier kan de vormgever op maat gemaakte boarden ontwikkelen, gekenmerkt door een ontwerp dat kan worden gebruikt op de internationale markt. AV-Boards biedt daarom een gemakkelijke en eenvoudige werkmethodologie toe waarmee alle klanten hun eigen droomboard kunnen creëren, dankzij productieprocessen waarbij de vormgever en de klant betrokken zijn.

De technologie achter de snelheid

De missie van Aurelio Verdi is om surfplanken te maken die echt technisch zijn en vooruit lopen op de concurrent. Het is Aurelio Verdi gelukt om in 2015 de snelste surfplank ooit te ontwerpen/maken en om aan de top van de wereld te komen dankzij de winnende boards van de PWA World Tour Champion in 2014 en 2015. Deze resultaten kwamen echter niet bij toeval, maar eerder als gevolg van vasthoudendheid en passie die hij en zijn team in deze boards hebben gestopt. Het is in deze continue mix van onderzoek en gevoel samen met techniek en kennis dat de Toscaanse vormgever werkt om boards te creëren die in staat zijn the laws of physics aan te gaan, en om de sterkste atleten ertoe te brengen de hoogste en meest angstaanjagende golven te domineren. Het gebruik van computerapparatuur, CAD- en CNC-systemen maakt het daarom mogelijk om unieke producties te creëren, met nauwkeurige en duidelijke hydrodynamische lijnen, die constante prestaties en hoge snelheid kunnen garanderen. .


Het is in deze continue mix van onderzoek en gevoel samen met techniek en kennis dat de Toscaanse vormgever werkt om boards te creëren die in staat zijn the laws of physics aan te gaan, en om de sterkste atleten ertoe te brengen de hoogste en meest angstaanjagende golven te domineren. Het gebruik van computerapparatuur, CAD- en CNC-systemen maakt het daarom mogelijk om unieke producties te creëren, met nauwkeurige en duidelijke hydrodynamische lijnen, die constante prestaties en hoge snelheid kunnen garanderen.

Alleen op deze manier is het dus mogelijk om alle verschillende bewegingen en trillingen die van het zeeoppervlak worden ontvangen volledig naar de rider over te dragen: de onzekerheden, richtingsveranderingen, maar ook de wind die stoort en desoriënteert en als vervolg een nieuwe boost van energie geeft. 

 In zijn kleine fabriek in het prachtige gebied rond de Maremma-kust in Italië, werkt de vormer dagelijks om de kwaliteit van zijn nieuwe merk AV-boards te verspreiden.

Extra uniek

Niet alleen de materialen en technieken die Aurelio Verdi gebruikt zijn uniek, ook de opbouw van de boards. Zo hebben ze dit jaar een board op de markt gebracht met een ingebouwde Hammer Nose Protector (neusbeschermer). Dit board genaamd “Pathfinder” is een windsurfplank die met name geschikt is voor beginners. Deze Hammer Nose Protection zorgt er voor dat zelfs bij een katapult (en beweging waarbij de mast vaak op de neus van de plank valt) zelfs geen schade aan het board zou verrichten. AV Boards is het eerste merk die deze ingebouwde Hammer Nose Protection op de markt brengt.

Samenwerking Av Boards met Telstar Surf

n onze (online) surfshop kun je alle producten van AV Boards vinden die wij aanbieden. Naast online bestellen is een bezoek aan de grootste Surfshop in Nederland gelegen bij Strand Horst ook zeker de moeite waard. Het zien en voelen van deze producten geeft toch net een ander gevoel dan een plaatje op het internet. Bovendien staan alle collega’s in de surfshop klaar met de beste kennis in huis om jou te helpen bij je aankoop. Wil jij meer weten over deze samenwerking? Of heb je een vraag over een van de producten van AV Boards? Bel dan 0341-553320, mail info@telstarsurf.nl of kom gerust een keer langs bij Telstar Surfshop! 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.