kiteventiel-reparatie

kiteventiel reparatie

HANDLEIDING KITEVENTIEL VERVANGEN

HOE BEVESTIG IK EEN NIEUW VENTIEL OP MIJN OUDE GEBRUIKTE BLADDER?

U-Stick FIX KIT ventielen zijn ontworpen om loslatende originele ventielen te vervangen, zonder direct de gehele Leading Edge kite bladder te moeten vervangen. Helaas laat de kwaliteit van standaard bladders nogal eens te wensen over. Ventielen kunnen dan delamineren van de kite bladder. Wanneer dit gebeurd of wanneer er bijvoorbeeld een scheurtje in het ventiel is ontstaan dan kan je dit ventiel vervangen door een FIX KIT ventiel.

1) Heat
De meeste standaard ventielen zullen gemakkelijk loslaten na verhitting met heet water, of een fohn.

2) Scissors
Als het verhitten van het originele ventiel niet voldoende werkt knip dan voorzichtig het ventiel strak rondom de rand uit de kite bladder.

3) Clean
Maak het gebied rond het gat van het oude ventiel goed schoon met het bijgeleverde alcoholdoekje en laat het gebied goed drogen. De FIX KIT plakpatch plakt alleen goed als het gebied rond het gat van het oude ventiel goed schoongemaakt is, waarmee eventueel vet verwijderd is.

4) Stick
Plak het ventiel precies op de plek van de markering en let er hierbij op dat de kite bladder goed en strak ligt. Plaats het ventiel direct boven het oude gat. (Vraag even of iemand de kite bladder netjes strak trekt voor het plakken.

5) Press
Druk het ventiel goed aan en zorg ervoor dat eventuele luchtbellen tussen de bladder en de plakpatch verdwijnen. Dit is van belang voor een lange levensduur van je nieuwe bladder.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.