Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

ION

ION BIJ TELSTAR SURF

Zoek je ION materialen als kite – en windsurftrapezes, surfbags, wetsuits, kleding of overige kite -en windsurfaccessoires? Dan hebben wij hier de geschikte ION producten voor jou! ION is een merk dat zich door de jaren vooral heeft gefocust op de accessoires van eigenlijk bijna alle watersporten. ION streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit van hun producten. Hierdoor is ION een zeer populair merk geworden wat niet meer te missen is uit de kite– en windsurfbranche. De ontwikkeling van ION komt o.a ook door de teamriders zoals Gollito Estredo, Dominik Gührs en Aaron Hadlow.

ION GESCHIEDENIS

ION bestaat nog niet zo lang als surfmerk en is pas in 2004 opgericht door windsurfers en kitesurfers die wisten wat nodig was in de markt. ION staat bekend om het bouwen en creëren van wetsuits, trapeze's en accessoires voor windsurfen en kitesurfen. Sinds de tijd dat ION actief is streven ze naar de hoogst mogelijke kwaliteit van hun uitgebrachte surfspullen. ION surfing biedt een ruime selectie aan allerlei materialen voor windsurfen en kitesurfen.

Het wetsuit assortiment kwam iets later van de grond maar biedt uitstekende kwaliteit. De surfpakken zijn optimaal aangepast voor de gepassioneerde windsurfer of kitesurfer. Het surfmerk ION gebruikt alleen high-end materialen zoals dual density foam, zacht en flexibel neopreen voor de wetsuit lijn en 3D shape's in de trapeze range voor optimale drukverdeling. Voor het passen van een trapeze of wetsuit van ION kan je het beste langskomen in onze surfshop.

ION WETSUITS

ION heeft een zeer groot aanbod aan wetsuits. Zo heb je allerlei verschillen varianten in ritsen, diktes, materialen en maten. Als je de hele winter door wilt varen dan heeft ION hiervoor de geschikte 6mm wetsuits. Zoek je een dunne wetsuit voor in de zomermaanden dan heeft ION hier ook een ruim aanbod in. Welk wetsuit je ook zoekt, ION heeft door het ruime aanbod altijd een perfecte wetstuit voor jou! De wetsuits van ION staan erom bekend dat ze goed aansluiten, comfortabel zitten en lang mee gaan. Dit zorgt ervoor dat ION een van de bekendste wetsuit merken is. Kwalitatief zijn de wetsuits van ION ook super goed, hierdoor zie je bijna overal waar je gaat varen wel iemand met een wetsuit van ION. Bij ION kunnen kinderen, heren en dames een geschikte wetsuit vinden. Vind je het lastig om een keuze te maken welke wetsuit het meest bij jou past? Of weet je totaal niet waar je moet beginnen met zoeken voor de juiste wetsuit? Bekijk dan onze wetsuit keuze hulp, hier helpen wij jou bij het uitzoeken van de geschikte wetsuit en / of shorty.

ION TRAPEZE (AKA) HARNAS

Ben jij opzoek naar een ION kitesurf trapeze of windsurf trapeze? Geen probleem! ION heeft hierin een ruim aanbod. Er zijn verschillende maten, materialen en types verkrijgbaar bij ION. De trapezes worden gemaakt van hoogwaardige kwaliteit en zullen hierdoor lange tijd mee gaan. De comfort van een trapeze is het belangrijkste aspect waar je op moet letten bij het passen van trapezes. Hoe lekkerder je trapeze zit des te langer je sessies op het water kunnen worden! Als je trapeze niet lekker zit en irriteert op bepaalde punten hou je het dus minder lang vol op het water. Daarom is de comfort en support van de trapeze van groot belang. ION heeft een zeer uitgebreid assortiment. Hierdoor zorgt ION ervoor dat iedereen een geschikte trapeze kan vinden voor hem of haar.

Om de juiste trapeze met de juiste pasvorm te vinden moet je ermee rekening houden dat elk lichaam anders is. Stel dat iemand anders jou een trapeze aanraad, zegt dat niet dat jij die trapeze ook lekker vind zetten. Bijna elk model zit weer anders en hierdoor is het belangrijk dat de pasvorm goed past bij jou. De nieuwste ontwikkeling bij trapezes is de hardshell trapeze. Deze trapezes zijn stijver en zorgen voor meer ondersteuning bij de rug. ION heeft meerdere hardshell trapezes in het assortiment zoals de ION Riot en de ION Apex. Niet alleen de hardshells worden door ontwikkelend door ION maar ook de softshell trapezes ontwikkelen nog altijd door.

ION surfschoenen

ION heeft een breed assortiment in surfschoenen. Van split-toe tot round-toe, van boots tot socks en van 0,5mm tot 6mm. Surfschoenen zijn van groot belang bij de koudere dagen. Je voeten worden meestal als eerste koud omdat die het meeste in aanraking komen met water. Je kan dus wel een 6mm wetsuit hebben, maar zonder surfschoentjes heb je het vrij snel koud. Het is bij surfschoenen erg belangrijk dat de schoen goed aansluit om je voet heen, hierdoor zullen ze lekker warm zijn. Bijvoorbeeld de ballistic boots 6/5 van ION. Deze schoenen zorgen ervoor dat je de koude dagen door komt. Surfschoenen zijn dus voor enorm belang voor warme voeten maar ze zorgen ook voor bescherming. Per surfspot verschilt de ondergrond. Als je bijvoorbeeld veel op zee vaart kan je te maken krijgen met mosselbanken. Maar ook als je op binnenwater vaart kunnen er scherpe schelpen liggen. Daarom zijn de surfschoenen ook zeer handig voor bescherming. Ben je van plan om met warme en zomerse dagen het water op te gaan? Dan zijn daar ook verschillende modellen en diktes voor. De nieuwste ontwikkeling bij surfschoenen is de Split-toe. de naam zegt het al, deze schoenen hebben een split tussen de teen. Deze schoentjes voelen een beetje als teenslippers. Doordat er een split zit tussen de tenen zal je voet minder bewegen in je schoen. Hierdoor heb je meer grip op je board en heb je meer boardfeeling. Bij Telstar Surf hebben wij een breed assortiment aan surfschoenen zowel online als in de shop. Voor advies over surfschoenen kun je gerust bellen met Telstar Surf of kom eens langs in onze shop!

ION surfhandschoenen

ION heeft ook een zeer ruim aanbod in surfhandschoenen. Uiteraard zijn surfhandschoenen super handig bij de koudere dagen. Niemand vind het fijn om met een surfsessie koude handen te hebben, hierdoor hou je het vaak ook veel minder lang vol op het water. Met een warme handschoen kun je dus weer het water op. Surfhandschoenen worden niet alleen gebruikt bij de koudere dagen maar ook in de zomer. Hiervoor zijn er dunne handschoentjes zoals de ION Amara gloves. Er kan bij het dragen van surfhandschoenen wel sneller verzuring optreden in de onderarmen. Vooral voor windsurfers is het niet aan te rade om met hele dikke surfhandschoenen te varen. Maar eerder met een surfhandschoen met een open palm, of niet al te dikke surfhandschoenen. Voor kitersurfers maakt het niet heel veel uit omdat een bar minder dik is dan een giek. Het maakt niet uit welke condities je bevaart, met ION materialen zal je altijd alles uit je sessie halen!

ION boardbags

Protectie nodig voor je surfgear? ION heeft alle nodige bescherming voor jouw windsurfboards en kitesurfboards. Ze hebben meerdere modellen kite en windsurf boardbags. Daarnaast heeft ION ook een breed assortiment aan kite travelbags. Deze travelbags zijn ideaal voor op vakantie als je meerdere kites en / of boards mee wilt nemen. Boardbags zijn zeker te adviseren omdat de nieuwere kite - en windsurfboards kwetsbaar zijn. Op het moment dat er een goed passende boardbag om je gear heen zit kun je het overal veilig naartoe meenemen. ION bags zijn van hoogwaardige kwaliteit en zullen daarom lange tijd mee gaan!

Overige kite – en windsurf accessoires

ION heeft ook meerdere accessoires voor kite – en windsurfen. Bijvoorbeeld kitesurf leashe, roof pads, roof straps, trapezelijnen, mast en board protectors. Ook heeft ION een nose saver en een nose bumper in het assortiment. Deze artikelen kunnen op de punt van een windsurfboard worden gemonteerd en zijn makkelijk te monteren. Door een protector voorop je board te hebben is de kans op schade een stuk kleiner. Al met al heeft ION een zeer breed assortiment in surfartikelen.

Producten 1-24 van 567

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. 110358_1.jpg
  ION Booster X Side Zip uni
  € 89,99
  ION
 2. 110357_1.jpg
  ION Booster 50N Front Zip uni
  € 99,99
  ION
 3. 110356_1.jpg
  ION Booster 50N Front Zip uni
  € 109,99
  ION
 4. 110355_1.jpg
  ION Ivy Front Zip wmn
  € 129,99
  ION
 5. 109807_1.jpg
  ION Booster X Side
  € 89,99
  ION
 6. 109806_1.jpg
  ION Booster X Side
  € 99,99
  ION
 7. 109805_1.jpg
  ION Booster X Side
  € 99,99
  ION
 8. 109744_1.jpg
  ION Other Acc Belt Logo uni
  € 19,99
  ION
 9. 109743_1.jpg
  ION Cap ION Logo
  € 34,99
  ION
 10. 109742_1.jpg
  ION Cap ION Logo
  € 34,99
  ION
 11. 109741_1.jpg
  ION Cap ION Logo
  € 34,99
  ION
 12. 109740_1.jpg
  ION Beanie Logo
  € 39,99
  ION
 13. 109739_1.jpg
  ION Beanie Logo
  € 39,99
  ION
 14. 109738_1.jpg
  ION Beanie Logo
  € 39,99
  ION
 15. 109737_1.jpg
  ION Cap Refresh
  € 39,99
  ION
 16. 109736_1.jpg
  ION Cap Refresh
  € 39,99
  ION
 17. 109735_1.jpg
  ION Cap Statet
  € 39,99
  ION
 18. 109734_1.jpg
  ION Cap Statet
  € 39,99
  ION
 19. 109733_1.jpg
  ION Cap Statet
  € 39,99
  ION
 20. 109732_1.jpg
  ION Logo Allround
  € 39,99
  ION
 21. 109731_1.jpg
  ION Logo Allround
  € 39,99
  ION
 22. 109730_1.jpg
  ION Logo SS
  € 29,99
  ION
 23. 109729_1.jpg
  ION Logo SS
  € 29,99
  ION
 24. 109728_1.jpg
  ION Logo SS
  € 29,99
  ION

Producten 1-24 van 567

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.