Lokale opslag lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.
Voor de beste gebruikservaring, moet u lokale opslag inschakelen in uw browser.

kitesurfen-veiligheid

kitesurfen veiligheid

VEILIGHEID

Kitesurfen is een sport waar de adrenaline nog wel eens hard door het lijf wil gieren. Feit is echter dat kitesurfen niet geheel zonder risico is. De risico's van het kiten zijn natuurlijk te beperken, maar die heb je vooral zelf in de hand. Met een aantal eenvoudige richtlijnen is het niet alleen vor jezelf veiliger maar bovenal ook voor de andere kitesurfers op het water.  

KITESURFTIPS

  • Neem kitesurfles: zonder kiteles is het vragen om problemen. De kitesurfles is de beste investering die je in eerste instantie kan doen. Tijdens een kiteles leer je o.a. alles over de safety systemen van de bar.
  • Zoek de ruimte op! Blijf weg van de kant en andere kitesurfers. Natuurlijk is het stoer om vlak onder de kant nog je moves te showen. Vlak langs een andere kitesurfer heen vliegen is ook te gek, maar sta eens stil bij de gevolgen als het een keer fout gaat. 
  • Draag een impact vest! Een impact vest bij het kitesurfen biedt je twee voordelen. 1) drijfvermogen: er kan natuurlijk van alles gebeuren bij het kitesurfen waarbij extra drijfvermogen van pas kan komen. 2) Regelmatig maak je met het kitesurfen de nodige klappen op het water. Je zal niet de eerste zijn die zijn/haar ribben kneust of breekt. Een impactvest kan dit soort problemen voorkomen. 
  • Niet stoer maar verstandig; draag een kitehelm. Je kiteboard op je hoofd kan veel vervelende gevolgen hebben. Daarnaast zijn er nogal wat kitesurfers die een scheurtje in de trommelvliezen hebben gehad. 
  • Bekijk voordat je gaat kitesurfen goed naar het weer. Houdt het weer ook goed in de gaten tijdens het kiten. 
  • Blijf in de buurt van andere kitesurfers. Bij nood kunnen ze je helpen. Andere kitesurfers zijn ook handig wanneer je je board bent kwijtgeraakt. 
Kitesurfen is niet overal toegestaan. Ga kiten op de aangewezen spots, zodat je windsurfers en zwemmers niet in gevaar brengt. 

 

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.