Windsurf boards

Filteren

Windsurfboard kopen

Het aanbod windsurfplanken van Telstar Surf is zeer ruim. Met enige zekerheid durven we te roepen dat wij de grootste collectie windsurfboards hebben staan in Nederland. Wij hebben windsurfboards van onder andere Fanatic, Starboard, JP Australia en Tabou in ons assortiment. Zowel online als offline is het aanbod windsurf boards enorm, tegen zeer scherpe prijzen. 

Naast de allernieuwste modellen windsurfboards kan je bij Telstar Surf ook terecht voor een overjarige windsurfplank, waardoor iedereen bij ons in zijn aankoop kan slagen. 

Windsurfboard testen in het testcentrum

In de Telstar Surf winkel staan veel windsurfboards die je kan bekijken en waar je vragen over kan stellen aan een van de medewerkers. De beschikbare boards staan niet alleen in de winkel. Telstar Surf heeft daarnaast met een heel aantal grote leveranciers dropshipment. Dat betekent dat de windsurfboards rechtsstreek vanuit de leverancier geleverd worden en je dus nog meer keuze hebt in allerlei soorten en maten boards.

Voordat je een windsurfboard gaat kopen is het handig als je deze kan proberen. Een groot aantal surfboards kan je testen bij ons op het testcentrum. Op die manier weet je zeker of een surfplank bij je past en voldoet aan jouw eisen.

SOORTEN SURFBOARDS

 • Waveboards voor in de golven
 • Freestyle boards voor het maken van tricks op vlak water
 • Wave-Freestyle boards die zowel in de golven als op vlak water gebruikt kunnen worden
 • Freeride boards die snelheid en comfort combineren
 • Freerace boards hebben een zeer sportief vaargedrag, maar zijn aanzienlijk comfortabeler dan de slalom boards
 • Race/Slalom boards zijn echte racemonsters en worden vooral gebruikt door pro's 
 • Allround boards zijn voor beginners en vaak voorzien van een zwaard
 • Windsups boards waarmee je kan windsurfen en suppen

Per categorie vindt je een uitgebreide omschrijving in de subrubrieken.

BOARDMERK

De meeste windsurf boards komen bijna allemaal uit dezelfde fabriek. De kwaliteit van de boards loopt daardoor niet zover uiteen. Alle bekende surfboard merken hebben per model meerdere constructies in het programma zitten. Alle topmerken hebben gerenomeerde shapers in dienst, die elkaar via alle stranden en Worldcups door en door kennen. Natuurlijk legt een shaper zijn idee in een board, maar ondertussen kijken ze zeer goed naar elkaar. 

Uiteindelijk is het vaak een persoonlijke voorkeur voor een surfmerk. Ook prijs, uiterlijk en bijgeleverde accessoires kunnen de doorslag geven. 

CONSTRUCTIE

 • Full carbon; dit is zeer licht, stijf en prijzig. De boards zijn ook iets kwetsbaarder dan de zwaardere versies, maar het vaargevoel is absoluut beter. 
 • Wood Sandwich; net even zwaarder dan een full carbon windsurfboard. Deze constructie is echter meer dan toereikend voor de meeste windsurfers. 
 • HRS; Fanatic gebruikt als enige boardmerk deze constructie. O.a. is de succesvolle Fanatic Gecko in deze bouwwijze verkrijgbaar. Het is een ideale mix van sterkte, gewicht en prijs. 
 • ASA; deze windsurfboards zijn zwaarder, goedkoper en veel sterker. Veel beginnerwinsurfboards worden in ASA gemaakt, i.v.m. de slagvastheid. De beginnerboards combineren ze vaak bovenop het board met een zacht EVA-deck. 

VOLUME 

Volume zegt iets over het absolute draagvermogen. Zwaardere personen zullen zeker op het volume van een surfplank letten, want je wil uiteindelijk niet zinken. Lichtere en geoefende windsurfers letten veel meer op de breedte van het board. De breedte van een windsurfboard zegt veel over het inzetbereik en het planeervermogen. Tegenwoordig zijn er diverse platte brede boards verkrijgbaar die je met veel minder liters moet gebruiken. Kijk vooral naar de zeilrange dat een surfmerk aangeeft voor het betreffende board.

Door gebruik te blijven maken van onze website, geef je toestemming en ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie kan je vinden in onze privacy- en cookieverklaring.